duminică, 24 martie 2013

Blaga, sef la PDL!

A iesit cum ma asteptam: Vasile Blaga a castigat presedintia PDL! De ce? Pentru ca era singurul om rational din pleiada de participanti. Pleiada e mult spus, ca a candidat contra lu' miss Udrea si impotriva procurorului Monica Macovei. A castigat cu 2344 de voturi, miss Udrea a obtinut 2014 voturi, iar doamna Macovei a obtinut pe unde la 200 de voturi. "Reformistii" n-au avut succes, in cele din urma. Daca astia pot fi numiti reformisti ... hai sa fim seriosi!

Referitor la circul mediatic de ieri, am urmarit cu atentie discursurile, poate-poate vad o alternativa la programul USL. Ce sa zic ... doamna Udrea a tunat si a fulgerat, de ce sa fie ea sefa la PDL. Insa s-a vazut de la o posta: mana lui Traian Basescu asupra PDL. Daca pana acum a fost sau nu evident ca presedintele Romaniei s-a erijat pana acum in presedintele PDL, aseara si-a dat complet arama pe fata, si a incercat s-o impuna pe Udrea drept sefa la partid. Insa ... socoteala de la Cotroceni nu s-a potrivit cu cea din Modrogan.

Domnul Basescu, foarte dezamagit, si-a anuntat pe Facebook despartirea definitiva de PDL. Urmeaza crearea Miscarii Populare, unde favorita domnului presedinte isi va gasi si ea un loc de presedinte ... sau nu. Pentru ca Mihai Razvan Ungureanu nu cred ca ar fi de acord, iar Basescu va trebui sa jongleze intre cei doi. Se stie antipatia dintre domnul Ungureanu si doamna Udrea, manifestata evident in momentul in care MRU a fost premier. Pana una alta, PDL s-a dezis de Basescu, ceea ce consider ca este o miscare mai mult decat inteleapta, avand in vedere ca presedintele actual al Romaniei este deja un politician compromis. Sa speram ca Vasile Blaga nu ne va dezamagi asteptarile si va revitaliza opozitia de dreapta si va putea sa candideze cu succes la alegerile din 2014.
Pana una alta, "the show must go on!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu