Dragostea de patrie este ceva ce nu poate fi exprimat in cuvinte! Dragostea de patrie nu presupune doar nationalism formal, patriotism de fatada, si declaratii frenetice si lipsite de sens. Iubirea fata de stramosescul pamant ce ti-a dat viata este o datorie morala a fiecaruia dintre noi, asa cum este de datoria noastra sa-L cinstim pe Dumnezeu, Creatorul nostru. Cu totii suntem datori sa ne aparam tara, sa o iubim si sa o cinstim, pentru ca asta e menirea fiecaruia dintre noi pe acest Pamant!
Iubirea fata de pamantul stramosesc se poate exprima in felurite moduri. Spre exemplu, sportivii care au reprezentat de-a lungul timpului Romania si i-au adus cinste si onoare, medalii si au adus performantele romanesti pe prima pozitie a podiumului olimpic, si-au demostrat iubirea de tara. Nadia Comaneci si Gheorghe Hagi sunt doar cateva exemple. Memorabile sunt imaginile de la Mondialul American din 1994, cand "Generatia de Aur" canta cu inflacarare imnul national si le batea inima de mandrie ca sunt romani si reprezinta aceasta brava natiune.
Totodata, luptatorii si militarii care si-au dat viata pentru poporul roman, veteranii si Armata Romana, in general, au dat dovada de patriotism si abnegatie, deoarece ei au murit pe front pentru ca noi sa avem azi o tara. Cinste lor! Totusi, nu trebuie uitati anumiti remarcabili oameni politici romani, care au adus cinste si onoare Romaniei, si care au faurit Romania Mare. Din pacate, clasa politica romaneasca a fost in mare parte abjecta. Totusi, trebuie sa ne aducem cu mandrie amintem de dinastia regala de Hohenzollern, care, germani fiind la origine, au fost cei mai mari patrioti romani. Sa nu uitam de dinastia Bratianu, care a dominat timp de aproape un secol politica romaneasca.
Totusi, exponentul cel mai de seama al nationalismului a fost Miscarea Legionara, miscare de reinviere spirituala a natiunii si a fibrei nationale romanesti. Corneliu Zelea Codreanu ramane un martir al neamului romanesc si unul dintre cele mai de seama figuri ai romanismului. Din aceasta catergorie, trebuie sa-l mai amintim si pe marele sef al statului, maresalul Ion Antonescu, sau pe Horia Sima. Acesti oameni si-au dat viata pentru poporul roman, sa le urmam exemplul!
Horia Sima a murit in anul 1993. In cazul lui, e cam mult spus ca "si-a dat viata pentru poprul roman"
RăspundețiȘtergereHoria Sima a fost urmasul lui Zelea Codreanu. Este discutabil, trebuie sa recunosc. Uite, eu biografia lui Horia Sima nu prea am aprofundat-o decat la nivel de suprafata, insa in ceea ce-l priveste pe Corneliu Zelea Codreanu, nu exista dubii. Pentru mine, ceea ce a facut Horia Sima este irelevant, in conditiile in care in perioada aceea el n-a detinut practic vreo putere politica (1940 - 1941). Ion Antonescu ar fi detinut puterea politica in Romania, dar pe plan extern, totul depindea de Germania nazista, din pacate. Alta solutie nu a existat. Antonescu a ales raul cel mai mic. O alianta cu URSS ar fi dus inca din 1940 la sovietizarea Romaniei. Consecintele ar fi fost cu atat mai catastrofale!
RăspundețiȘtergere