28 iunie 1914 - 28 iunie 2012. 98 de ani de la inceputul primului razboi mondial. Ziua in care fata lumii s-a schimbat, cand omenirea a cunoscut, pentru prima data, ororile unui razboi planetar, si de cand profetiile biblice din Apocalipsa au inceput sa se implineasca. La 28 iunie 1914, in urma atentatului de la Sarajevo, printul mostenitor al Austro-Ungariei, Franz Ferdinand, era asasinat de un fanatic bosniac (si nu sarb!), Gavrilo Princip. De ce a declarat razboi coroana imperiala catre Serbia? Nu cred ca are legatura cu atentatul. Mai mult, printul mostenitor intrase deja in dizgratia catorva cercuri inalte ale puterii de la Viena, care nu-l inghiteau.
Motivele pentru care marea conflagratie mondiala a inceput erau cat se poate de simple: se vroia o noua ordine mondiala, si inlocuirea vechii ordini, a marilor imperii, cu unic imperiu global, in cele din urma. Era inceputul unui proces care pare sa isi cunoasca apogeul in zilele noastre. Imperiul Austro-Ungar trebuia sa dispara de pe harta Europei, deoarece se impotrivea noii ordini mondiale, Rusia trebuia condusa de iudeo-masoni (a ajuns sa fie condusa de iudeo-comunisti), iar nationalismul german trebuia anihilat (Acest lucru nu s-a intamplat, din contra, a fost adus la paroxism, sub forma nazismului. Daca nu cumva Hitler nu era de fapt un instrument al sionistilor, care au orchestrat Holocaustul si asasinarea a 6 milioane de evrei, pentru a avea motiv sa infiinteze statul Israel).
Totusi, ce a rezultat in urma razboiului nu a fost asa cum s-au asteptat sionistii, ci, din contra, Dumnezeu a lucrat impotriva lor si le-a zadarnicit planurile. A iesit ceva ce toate popoarele isi doreau: o Europa a natiunilor. Nimeni nu se astepta ca Romania, Iugoslavia, Grecia, Polonia si Cehoslovacia sa devina tari importante in Europa Centrala, independente si nationaliste. Ungaria si Bulgaria, tari revizioniste, pe de alta parte, urmareau si ele acelasi obiective nationale. Dar lasa, greselile aveau sa fie corectate cu varf si-ndesat de Al Doilea Razboi Mondial, dar asta e alta poveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu