joi, 11 iulie 2013

Salvati Romania!

Pe fiecare loc public din Romania ar trebui scris: "Atentie! Tara bolnava grav. Are nevoie urgenta de un tratament adecvat pentru a fi salvata de la moarte!". Dar, desigur, si Romania este tratata la fel ca si bolnavii din spitalele romanesti: cu indiferenta. Vorbim de "Moartea domnului Lazarescu", unde incompetenta este parodiata si ilustrata la modul cel mai crancen? Nu, vorbim de moartea inceta, dar lenta, a Romaniei, deoarece doctorii acestei natiunii sunt incompetenti si chiulesc de la serviciu cu zilele.

E strigator la cer, ca tot veni vorba de chiulangita cronica! Ne gandim la principalul favorit in cursa prezidentiala din 2014, Crin Antonescu, cunoscut si sub numele de "Cacarau", pentru lenea caracteristica. Cum sa avem parte de un asemenea presedinte, care doarme pe el tot timpul si vine din an in Paste la munca?! Imi si imaginez, din 2014, la Palatul Cotroceni vor fi inlocuite sticlele de whisky ale actualului, Traian Basescu, cu pernele si paturile moi pentru domnul Cacarau. Pai cu asemenea incompetenti cum sa mearga tara? In afara sa fure si sa fie paraziti de pe urma noastra, a contribuabililor, altceva nu stiu sa faca.

Vorbim de Vali Petcu, un dobitoc care spune ca "toti taranii trebuie sa moara si sa fie inecati ca sobolanii". Ce-i drept, nu ne punem la mintea unui oligofren, insa afirmatia sa este foarte grava. Daca spui ca vrei sa dai afara ungurii din Parlament esti dat in judecata de catre un extremist maghiar, pe numele lui Lehel Sipos, dar daca spui ca vrei sa-i ineci pe taranii romani, oare ce patesti?! Afirmatia asta e pasibila cu inchisoarea: un adolescent britanic a fost condamnat la 3 ani de detentie dupa ce a ameninta ca ii va decapita pe toti copii dintr-o gradinita, si a postat acest lucru pe Facebook! Evident, in Romania se aplica legea cu 2 masuri!

Mai mult decat atat, vorbim de insasi taranii romani in discutie, care nu fac altceva decat sa bea rachiu si sa voteze iarasi PSD-ul din 4 in 4 ani. Imi amintesc ca, fiind delegat din partea ARD la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, a venit un domn care ne-a intrebat, nici mai mult nici mai putin, "unde poate sa voteze pentru PSD?". O exprimare a oricarei optiuni politice in cadrul sectiei de votare este ilegala, pentru ca se presupune influentare a votantului, iar pe 7 decembrie campania se incheiase. Ne-am facut ca ploua toti cei d-acolo, insa eu nu am putut sa nu sesizez penibilul situatiei: omul venise intr-o stare avansata de ebrietate si d-abia se tinea pe picioare. Cum putem sa vorbim de o schimbare in aceasta tara cand poporul e mahmur sau beat, presedintele betiv, iar restul fura cum apuca? Normal ca isi bat joc toti de noi!

Totusi, avem nevoie ca de aer de o schimbare! Eu unul, asa cum am spus in postarile anterioare, m-am saturat pana peste cap de coruptia din administratie, de degringolada din invatamant, de spaga existenta la fiecare pas, fie ca vorbim de Politie, de facultate, de institutii ale statului, si asa mai departe. In Romania, tinerilor nu li se acorda niciun viitor, iar foarte multi emigreaza, sperand ca va fi mai bine in afara! Nimic mai fals, pentru ca romanii sunt cetateni de mana a 3a ai Uniunii Europene, o institutie supra-statala ce sta sa cada sub actiunea propriei greutati. Solutia este schimbarea totala a sistemului, pentru ca un bolnav nu se poate vindeca cu acelasi tratament defectuos. Diagnosticul e clar: moarte clinica. Vrem sa salvam Romania? Schimbam din temelii sistemul si facem revolutie nationala! Altfel ... nu stiu cat va mai trai aceasta tara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu