joi, 18 iulie 2013

Basescu si unionismul!

Despre Traian Basescu se pot spune o gramada de lucruri. Si in mare parte, vorbim mai mutl de rau decat de bine despre el. A fost cel mai controversat presedinte pe care l-a avut Romania, singurul care a dus 2 mandate consecutive, intr-o domnie de 10 ani, care inca nu s-a incheiat. Omul a fost suspendat de 2 ori, prima data a castigat referendumul, a doua oara l-a pierdut, insa Curtea Costitutionala a intors rezultatele! Ce-i drept, Basescu a fost un hot, un devalizator al economiei nationale, iar contractele incheiate cu Bechtel si Gold Corporation sunt cat se poate de dubioase!

Insa, ce e drept, e drept. A fost singurul presedinte roman care a sustinut in mod activ unirea Basarabiei cu Romania si care a condamnat comunismul, desi ... el insusi a fost un exponent al regimului communist! Se stie de faptul ca nu putea ajunge la Anvers daca nu ar fi colaborat cu Securitatea! La ultima vizita la Chisinau, el si-a declarat inca odata, in mod deschis, intentia de unire cu Moldova. Iata ce spune Realitatea despre acest eveniment politic:

" Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, miercuri, la Chişinău, cu reprezentanţi ai societăţii civile din ţara vecină, o tânără spunând că ar trebui făcută unirea pentru a rezolva mai repede integrarea în UE a Republicii Moldova, şeful statului român replicând: "Domnişoară, cereţi-o şi o vom face". Şeful statului s-a bucurat de o primire călduroasă la Chişinău şi nu a evitat o baie de mulţime prin capitala Republicii Moldova. "



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu