miercuri, 26 iunie 2013

Actiunea 2012!

Dumnezeu lucreaza prin oameni! Intotdeauna! Si acest lucru este confirmat de Actiunea 2012, o organizatie patriotica care lupta pentru reintregirea neamului romanesc! Basarabia e Romania! Acesta este sloganul nostru. Actiunea 2012 reprezinta un mare ONG, infiintat in aprilie 2012 la Chisinau, dar care a inceput sa prinda contur in Romania in aprilie 2013. Eu m-am inscris in Actiunea 2012 in mai, si de atunci Actiunea 2012 a strans peste 70.000 de semnaturi pentru eliminarea vizelor pentru cetatenii moldoveni si a sumei de 500 de euro perceputa la granita.

Despre ce este vorba totusi? Actiunea 2012 a lansat Campania "Aducem Basarabia acasa", iar scopul acestei campanii este strangerea de 100.000 de semnaturi, pentru lansarea unui proiect de lege care are menirea de a face din cetatenii Republicii Moldova o prioritate a statului roman. Este vorba, asa cum am scris mai sus, despre eliminarea vizelor si taxei perceputa la granita de la Prut, de 500 de euro. Evident, scopul final este reintregirea neamului romanesc, prin unirea, dupa modelul german, a celor doua state romanesti: Romania si Republica Moldova.

Ce putem spune despre acest proiect de lege, prezentat mai sus? Putem spune ca a fost propus de 180 de parlamentari din Romania, cei mai multi fiind de la PDL, PC si PPDD. Din pacate, parlamentarii de la PSD si PNL nu s-au aratat atat de doritori la gandul unirii. "Vocea Rusiei" sa fie devina?! Nu stim exact! In Republica Moldova, 80 de parlamentari au propus acest proiect de lege. Daca mai mult de jumatate din parlamentarii din Romania si peste jumatate din cei din Republica Moldova vor vota intiativa legislativa, atunci vom putea merge la un referendum.

La referendum, cetatenii romani si moldoveni vor fi intrebati "Sunteti de acord cu eliminarea vizei si a taxei de 500 de euro perceputa trecerii cetatenilor, atat moldoveni, cat si romani, in statul vecin [fie el Romania sau Moldova]?". Iar daca cetatenii se vor exprima favorabil, ceea ce este cel mai probabil, deoarece ideile unionist au venit din randurile oamenilor de rand. De fapt, 80% din cetatenii Romaniei si 60% din cetatenii Republicii Moldova sunt de acord cu unirea, ceea ce reprezinta o majoritate cat se poate de categorical! Cat despre eliminarea vizelor, vorbim de o proportie si mai mare: 90% din cetatenii ambelor tari doresc eliminarea vizelor! Asadar, un eventual referendum va fi validat fara drept de apel.

Al doilea pas al nostru ar fi eliminarea granitelor intre Romania si Moldova. Acest proces implica un demers, in cadrul campaniei "Aducem Basarabia acasa!". Daca vom strange 100.000 de semnaturi si 50% din parlamentarii din Romania si din Moldova vor vota aceasta lege, vom ajunge la un nou referendum. Intrebarea va fi: "Sunteti de acord cu eliminarea granitelor dintre cele doua state si libera trecere din Romania si Moldova?". Dupa cum spuneam mai sus, este estimat ca majoritatea populatiei va vota in mod favorabil la referendum. Daca granitele vor fi eliminate, vom avea un mini-spatiu Schengen romano-moldovean, pentru inceput.

In fine, reorganizarea teritoriala a Romaniei si Moldovei va avea in vederea crearea unui stat federal, o uniune romano-moldoveana, iar din acel moment nu va fi facut decat un pas pana la unirea totala a celor doua state romanesti: transferarea puterii de la Chisinau la Bucuresti! Asa sa ne ajute Dumnezeu, iar reintregirea neamului romanesc sa fie posibila! Cat despre Actiunea 2012, mai multe detalii despre noi aveti mai jos:

http://actiunea2012.ro/
http://basarabia-acasa.ro/
http://www.infoprut.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu