vineri, 13 iulie 2012

Secretul succesului!

Am tot fost intrebat legat de "secretul succesului". Cum am reusit sa iau 3 de 10 la BAC?! Toti din presa m-au intrebat asta. Secretul succesului este ca nu exista un astfel de secret al succesului, o reteta, toate merg de la sine, si te descurci la fata locului. Daca e sa fie, bine, daca nu, nu. Totul tine de hazard, pana la urma. Sunt multi care se pregatesc intens in toti anii de liceu pentru un anumit obiectiv, si nu le iese, altii care se distreaza in anii de liceu, si le iese. Totul tine de vointa divina, pana la urma. E selectie naturala, pana la urma, si conteaza foarte multi factori. Asa ca nu pot spune care e "secretul succesului".

Cei din presa stiu ce vroiau sa scoata de la mine: "sa inveti mult, neincetat", si alte cretinatati. Le-am taiat macaroana! Am si zis: "Scoala multa te tampeste". Asa si este. 3 de 10 la BAC n-are a face prea mult cu stiinta si pregatirea, ci mai degraba cu hazardul si miracolul divin. De fapt, de la 9.50 incolo nu mai tine de elev, pentru ca chestiile sunt cat se poate de interpretabile. Iar totul difera de la om la om. Poti sa ai sansa, sa reusesti, poti sa n-ai sansa, sa nu iei nota maxima.

Cat despre "promovabilitatea la BAC", e irelevanta. Daca pici la matematica, spre exemplu, nu esti de condamnat. Subiectele sunt facute intr-un mod execrabil, deoarece se imbina cele jignitor de usoare cu cele foarte grele. Practic expre sunt facute ca sa pice elevii la bacalaureat, ceea ce este o problema a sistemului de invatamant. In rest, sa te bazezi pe copiat e o solutie gresita, deoarece poti descoperi in propriul suflet si in propria minte raspunsuri la cele mai grele intrebari, chiar daca n-ai invatat. Mai bine te bazezi pe instinctul personal si iti dai frau liber imaginatiei, gandirii libere, si ai sanse mai mari, decat invatand. O parere personala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu