sâmbătă, 4 mai 2013

Coreea de Nord, un loc fara Dumnezeu!

Prezentul trist al Coreei de Nord reconfirmă faptul că oamenii rămân nişte fiinţe mărunte, victime ale propriului egoism feroce. S-a spus despre Coreea de Nord că este cel mai mare lagăr al lumii şi, din nefericire, cerberul care-i păzeşte intrarea este chiar lumea. Oficial, există libertate religioasă în Coreea de Nord. Însă orice tentativă de prezentare a principiilor religiei creştine este aspru pedepsită, de la detenţie în lagăre de muncă până la execuţii publice.

„Se pare că guvernul vede în orice formă de credinţă religioasă un competitor al cultului personalităţii
centrat pe dictatorul Kim Jong Uhn şi pe defunctul său tată, Kim Jong Il."3 Acest cult al personalităţii serveşte ca religie de stat virtuală. „Kim Jong Uhn este mai presus de legea ţării... iar în Coreea de Nord, ceea ce spune el este ca vorbele lui Iisus din Biblie,"4 spune Son Jung-hun, un activist pentru drepturile omului.

Associated Press anunţa, la începutul lunii iulie a.c., moartea misionarului creştin Son Jong Nam. Fugit din Coreea de Nord la sfârşitul anilor '90, acesta s-a reîntors în ţara natală anul trecut, înarmat cu câteva Biblii şi casete cu imnuri creştine. A fost prins şi a murit în urma torturilor aplicate. De altfel, sunt puţini cei care îşi asumă riscul de a se întoarce în Coreea de Nord pentru a predica Evanghelia. Uneori, texte biblice sunt scrise pe baloane lăsate apoi să fie purtate de vânt, peste graniţă, către nord-coreeni. Centrul pentru Studiul Creştinismului Global estimează că în Coreea de Nord trăiesc peste 450.000 de creştini, în fiecare an murind ca martiri ai credinţei creştine peste 10.000 de nord-coreeni.

„În lagăre sunt multe persecuţii care vin din cauza credinţei tale în Dumnezeu, din cauză că ai credinţă. (...) Am văzut oameni care şi-au pierdut ochii pentru că aceştia le-au sărit din orbite atunci când au fost loviţi cu bâte de lemn. Şi am văzut şi oameni care şi-au pierdut braţele şi picioarele pentru că au fost bătuţi crunt. (...) Aş vrea să îmi închei declaraţia spunând că, acum că Evanghelia a ajuns la poporul din Coreea de Nord, sper şi am credinţa că într-o zi veştile bune vor fi răspândite tuturor oamenilor din Coreea de Nord."

(Sursa: Semnele Timpului )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu