sâmbătă, 4 mai 2013

Noaptea de Inviere!

Mai e putin pana la Invierea Domnului. Este ora 21:15, si ma pregatesc pentru Slujba de Inviere. Se spune ca in aceasta seara se petrec minuni. Ma rog la Dumnezeu pentru o minune de mai bine de 4 luni de zile, sper ca in aceasta seara aceasta sa se petreaca. Mai mult, se spune ca aceasta seara este una cu totul speciala, deoarece in sfanta Noapte de Inviere, se spune ca usile iadului s-au deschis si toti dreptii Vechiului Testament au pasit in Rai, alaturi de Mantuitorul Iisus Hristos.

Cea mai mare minune a omenirii s-a petrecut in aceasta noapte: invierea din morti dupa 3 zile, asa cum a proorocit inca din timpul sederii sale pe Pamant Mantuitorul. In momentul in care Iisus Hristos a spus ca "de veti darma Templul, il voi reconstrui in 3 zile", el nu s-a referit la Templul din Ierusalim, ci la Templul Sfintei Credinte! Adica a vrut sa spuna urmatoarele: "de ma veti ucide, voi reinvia in 3 zile!". Exact asa cum s-a intamplat!

Referitor la Templul din Ierusalim, el va fi reconstruit abia in zilele din urma, conform Apocalipsei dupa Ioan. A fost distrus in anul 70 de imparatul Nero, partial, si in timpul imparatului roman Adrian, dupa 118, definitiv. Din acest templu, a mai ramas doar Zidul Plangerii, iar langa acela se afla Biserica Sfantului Mormant. De acolo, din Biserica Sfantului Mormant, se spune ca vine lumina sfanta de la Ierusalim, care timp de aproximativ 1h nu arde pe nimeni si binecuvanteaza pe toti cei care o ating, conform traditiei.

Cat despre reconstructia Templului, in ciuda faptului ca autoritatile israeliene si fanaticii sionisti doresc acest lucru, acest eveniment nu prea se poate produce momentan, dat fiind faptul ca Domul Stancii, un mare monument al lumii musulmane, troneaza pe locul unde a fost Templul din Ierusalim. Distrugerea Domului Stancii ar genera un mare scandal diplomatic si eventual un razboi mondial.

Revenind la fundamentul credintei crestin-ortodoxe, trebuie mentionat faptul ca Noaptea de Inviere reprezinta cea mai important moment pentru noi, cei care credem in Sfanta Treime si suntem crestini. In aceste momente sfinte, trebuie sa fim mai buni, mai curati, si sufletul nostru sa emane lumina, dar mai ales iubire. Sa dam lumina noptii ca preotii de Inviere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu