vineri, 24 august 2012

Fenomenul Piata Universitatii!

Piaţa Universităţii a fost ocupată vreme de aproape trei ore de câteva sute de protestari nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale care îi permite lui Traian Băsescu să revină la Cotroceni. Manifestanţii au părăsit platforma de la Teatrul Naţional unde pe ecran se putea urmări fără sonor emisiunea la care participa Crin Antonescu şi au ocupat carosabilul.

Chiar dacă marea majoritate era cuprinsă de emoţia protestului, nu a însemnat că unii nu au fost vigilenţi. Ţinta a fost Claudiu Crăciun, unul dintre obişnuiţii protestelor de la Universitate, care însă de acestă dată a fost identificat ca ”băsist” şi ”om al PDL”. Câţiva demonstranţi nervoşi, când l-au văzut pe ecranul din Piaţă, au venit rapid înspre el, cerându-i socoteală şi stricându-i intrarea în direct la TV.

La câţiva metri mai încolo, în mulţime, un tânăr cu o foaie A3 pe care scria ”Aspazia!!!Ruşinea României!!” promitea că nu va pleca din piaţă până Băsescu nu va părăsi Cotroceniul. L-a susţinut un alt demonstrant care a ţinut să transmită mesajul ”Game over motherfucker.” şi un pensionar nemulţumit că ”am avut comisari ruşi şi acum avem comisari americani”.

Nici doamnele nu l-au iertat pe Băsescu, urându-i să ajungă la puşcărie alături de Adrian Năstase. Avertisment: ”El a luat câteva luni/Tu o să stai ani buni”. Cum aproape de miezul nopţii jandarmii păreau că sunt gata să elibereze carosabilul, s-a sunat retragerea. Un domn mai revoltat a rămas pe stradă spre nemulţumirea celor de pe trotuar: ”Vino încoa că eşti beat şi ne faci de râs”. Cu zece minute înainte de miezul nopţii, protestatarii au eliberat carosabilul, retrăgându-se pe trotoarul dinspre Teatrul Naţional. Mai erau vreo 20.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu