vineri, 31 august 2012

Supercampionii!

Atletico de Madrid este poate, dupa FC Barcelona, cea mai valoroasa echipa a Europei din ultimii ani. Si performantele spun totul! Daca pe plan extern a fost surclasata de FC Barcelona si Real Madrid, depasita de Valencia, in Europa s-a apropiat mult de performanta echipei "blau-grana". Practic, in ultimii 4 ani FC Barcelona si Atletico de Madrid si-au impartit trofeul "UEFA SuperCup": FC Barcelona - 2009, 2011; Atletico de Madrid - 2010, 2012. Pe de alta parte, FC Barcelona a castigat 2 trofee UEFA Champions League (2009, 2011), iar Atletico de Madrid 2 trofee UEFA Europa League (2010, 2012). Iata cateva date din istoria maretului club Atletico de Madrid:

Club Atlético de Madrid este un club spaniol de fotbal, cu sediul în Madrid. Joacă în prezent în prima divizie spaniolă. Arena lor este stadionul Vicente Calderón. Echipa a câștigat de nouă ori atât Primera División, cât și Copa del Rey (Cupa Spaniei), realizând o dublă în 1996. A câștigat de asemenea Cupa Cupelor în 1962 și Cupa Intercontinentală în 1974, ajungând și în finala Cupei Campionilor Europeni. Atlético joacă în tricouri cu dungi alb-roșii și șorțuri albastre.


De-a lungul istoriei sale, echipa a primit diverse porecle, precum los colchoneros („saltelele”), deoarece dungile de pe tricoul lor semănău cu cele de pe saltelele demodate. În anii 1970 au fost numiți los indios, posibil pentru achiziționarea mai multor jucători sud-americani în urma anulării restricțiilor privind aducerea jucătorilor străini. Există și alte teorii, de exemplu că porecla era datorată situării stadionului aproape de malul râului, sau că los indios („indienii”, „amerindienii”) erau inamicii tradiționali ai los blancos („albii”), în acest caz eterna rivală a lui Atlético, Real Madrid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu