sâmbătă, 15 septembrie 2012

Exemplul sau, lupta noastra!

"Exemplul sau, lupta noastra!". Aceasta afirmatie se refera la Corneliu Zelea Codreanu, Capitanul Legiunii "Arhanghelului Mihail", "varful de lance" al Miscarii Legionare si, mai tarziu, liderul Partidului "Garda de Fier". Practic, Zelea Codreanu este cel care a brevetat ideea de "legiune" in mentalul colectiv al vietii politice romanesti si a oferit o alternativa inedita si revolutionara la tot ceea ce reprezenta clasa politica interbelica. Curentul legionar a reprezentat o revolutie la nivelul Romaniei, in anii '30, o renastere spirituala a poporului roman.

Legionarismul a reprezentat un fenomen unic la nivelul Europei. Nicaieri in toata lumea nu putem vorbi despre o miscarea de tip legionar, nicaieri! De ce? Pentru ca ideea de "legionarism" apartine exclusiv lui Ion Zelea Codreanu, tatal Capitanului. Asa cum spune un vers din melodia celor de la Haarp Cord - "Dragoste sau frica" - "Afilierea pe baze noi e solutia". Acesta a fost si obiectivul Capitanului: creearea unei lumi noi, in care camaraderia si grija fata de aproape sa primeze in fata minciunii, ipocriziei, o lume in care luptatorii dreptatii sa se ridice si sa subjuge pe toti cei care atentau la fibra national-crestina a poporului roman.

In acele vremuri, iudeo-masoneria reprezenta o problema reala a Romaniei. Mai mult ca niciodata, masonii ajunsesera sa subjuge poporul roman, mai ales prin intermediul regelui Carol al II-lea si camarila sa, formata din oameni de afaceri evrei, ale caror interese erau contrare interesului national al poporului roman. Miscarea Legionara s-a ridicat impotria mafiei transpartinice si impotriva magnatilor masoni si evrei, si, pana la 13 septembrie 1940, a reusit sa infranga hidra iudaica!

Corneliu Zelea Codreanu a ajuns, prin moarte, un erou, un martir al neamului romanesc. El a fost asasinat la ordinul regelui-dictator Carol al II-lea, insa jertfa lui a avut un efect neasteptat: nu numai ca Legiunea nu a murit, ea a devenit mai puternica ca niciodata! Poporul roman a inteles ca unica solutie pentru a opri dezmembrarea Romaniei Mari este aducerea la putere a fortelor nationaliste! Nationalismul a triumfat pe 13 septembrie 1940, iar Legiunea a ajuns la putere, in frunte cu Horia Sima. Din pacate, puterea le-a luat mintile legionarilor, multi dintre ei si-au uitat menirea, au tradat cauza initiala, iar in acele momente s-au sesizat tradari incredibile si frictiuni in cadrul Miscarii.

Totusi, rolul lui Corneliu Zelea Codreanu este crucial in dezvoltarea legionarismului. Dupa cum bine stim, intre Capitan si marele nationalist si istoric, Nicolae Iorga, au existat frictiuni. Multi i-au acuzat pe legionari pentru asasinarea istoricului, insa acest aspect este cum nu se poate mai eronat. Intr-adevar, Nicolae Iorga se pare ca a arestat multi legionari, in momentul in care a fost ministru in timpul lui Carol al II-lea (1938 - 1939). Totusi, este mai clar ca niciodata ca un grup aservit KGB-ului a inscenat asasinarea lui Iorga! Corneliu Zelea Codreanu, desi i-a oferit protectie pe cat posibil, nu a putut evita uciderea marelui istoric.

Pe de alta parte, vine intrebarea: de ce legionarii au fost acuzati de asasinarea lui Nicolae Iorga, oare nu exista un sambur de adevar in toata aceasta legenda? Bineinteles ca exista! Miscarea Legionara, ca orice formatiune, avea si ea tradatorii si "infilitratii" ei. Comunismul era un pericol real venit dinspre URSS, impotriva caruia legionarii au luptat cu toate fortele, insa cativa asa-zisi "legionari" erau aserviti intereselor sovietice. Acestia din urma au inscenat si pus la punct asasinarea marelui istoric nationalist! Nu putem afirma despre "parintele nationalismului romanesc", asa cum a afirmat Corneliu Zelea Codreanu despre Nicolae Iorga, ca ar fi fost ucis la ordinul propriului sau admirator. Chiar daca au existat frictiuni intre cei doi mari oameni politici nationalisti, este evident faptul ca Iorga a reprezentat un mentor si un model pentru Zelea Codreanu!

Acestea fiind spuse, inchei prin a spune ca rolul lui Zelea Codreanu in viata politica romaneasca a fost cat se poate de insemnata. Miscarea Legionara a reprezentat unicul moment de trezire nationala, de renastere spirituala a poporului roman, in toata istoria sa! Suntem cu totii datori sa-i urmam exemplul, sa invatam istoria adevarata, nu cea inventata sau predata in scoli, sa aflam adevarul despre marii eroi ai neamului romanesc, sa le cinstim memoria si sa luptam pentru tara noastra, care ne-a dat viata. Dar, mai presus de toate, sa nu uitamde credinta noastra crestin-ortodoxa, de Dumnezeu, de Sfanta Treime si idealuri sfinte pentru care luptam. Traiasca Miscarea Legionara, traiasca una sfanta si soborniceasca unica Biserica Crestin-Ortodoxa!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu