sâmbătă, 15 septembrie 2012

Legionarismul!

Legionarismul se deosebeste fundamental de toate celelalte doctrine politice, fie ele extremiste, liberale, socialiste, democrate, teocrate, sau de oricare alta natura. Legionarismul presupune construirea unei societati cu totul noua, bazata pe camaraderie, pe ajutorarea aproapelui, pe baza perceptelor crestin-ortodoxe. Practic, legionarismul propune afilierea pe baze noi, solutie la toate ideologiile si practicile politice existente.  Acest lucru presupune o comuniune a semenilor, in care averea sa fie impartita intre "frati", in care camarederia, spiritul crestin si credinta in Dumnezeu si Sfanta Treime sa primeze, in fata tuturor celorlalte forme si modele pe care societatea le-ar propune.

Legionarismul se opune intr-un mod fundamental comunismului. Singurul punct comun al acestor doua ideologii opuse este idealul unei societati fara clase, in care comuniunea si ajutorul reciproc sa primeze. Spre deosebire de comunism, o forma denaturata a socialismului, care presupune subjugarea omului de catre stat si lepadarea de Dumnezeu si de religie, considerata drept "opiul popoarelor", legionarismul presupune comuniunea intru Hristos. Legionarismul presupune nationalism pur crestin-ortodox, este o creatie pur romaneasca, venita din initiativa studentilor din Iasi. Aceasta doctrina este unica in lume, se confunda cu ideea de patriotism si dragoste de tara, in cel mai sincer mod.

Legionarismul se deosebeste in mod fundamental si de nazism. Intr-adevar, o opozitie intre aceste doua doctrine nu a existat, insa diferente cruciale chiar exista. Nazismul presupune imperialism, subjugarea popoarelor, afirmarea prin forta si violenta a rasei superioare, rasa ariana. Intr-adevar, legionarismul admite superioritatea rasei ariene, insa niciodata nu a intrebuintat metodele violente pentru a impune suprematia rasei albe caucaziene. Nazismul se bazeaza pe ocultism, pe practici pagane, este amoral si nu are legatura cu crestinismul. Singurele puncte comune ale legionarismului si nazismului sunt antisemitismul, venit ca o necesitate la xenofobia si ura rasiala pe care, culmea, au afisat-o chiar evreii, inca din cele mai vechi timpuri, dar si componenta de natura socialista.

Legionarismul se deosebeste de fascism, "fratele mai mare" si varianta italiana a nazismului. Daca fascismul presupune imperialism, radacinile sale aflandu-se in istoria Imperiului Roman, pe care fascismul il doreste restaurat, legionarismul nu presupune "afirmarea suprematiei Romaniei", asa cum fascismul a dorit "refacerea Imperiului Roman, prin afirmarea superioritatii poporului italian". Toate acestea fiind spuse, legionarismul nu a fost, nu va fi si nu este o ideologie criminala, extremista de dreapta, asa cum s-a afirmat in repetate randuri. Legionarismul presupune nationalism crestin-ortodox, in timp ce fascismul si nazismul, desi au avut la baza nationalismul, au exacerbat si s-au transformat in formele cele mai dure si opresive ale imperialismului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu