joi, 13 septembrie 2012

Romania, o tragedie!

Romania a inceput o lunga agonie de cand a intrat, in 2007, in Uniunea Europeana. Imi amintesc perfect: 1 ianuarie 2007, Anul Nou, Piata Ovidiu in Constanta, si alte mari piete in toate orasele Romaniei. Toti romanii, bucurosi nevoie-mare ca intram in UE! Nu stiam cu ce se mananca U.E., dar speram toti intr-o lume mai buna. Am ajuns intr-un moment in care un raspuns este foarte clar: cea mai mare greseala a politicii externe romanesti a fost accederea Romaniei la structura suprastatala europeana! Totusi, cine putea prezice viitorul atunci? Poate doar niste minti luminate, care stiau ca "in Europa nu umbla cainii cu covrigi in coada" putea intrevedea ceea ce avea sa urmeze.

La inceput, ne-a mers bine. Am absorbit fondurile europene, totul mergea bine, dezvoltare economica, afacerile mergeau struna. Terenurile si imobiliarele erau in plin avant, faceai bani frumosi. Latifundiari de genul lui Tantareanu si Gigi Becali, abjecti din toate punctele de vedere, si cu o inteligenta mult sub medie, o duceau ca-n "sanul lui Adam". Oricine putea deveni antreprenor: Europa dadea banii, romanul il lua, il cheltuia si cerea tot mai mult! Mai mult si mai mult! Creditul cu buletinul devenise un obicei frumos, oricine putea lua orice aparatura de lux, fie ca avea sau nu avea bani! Era o adevarata nebunie: lasa ca platim cand om avea. Ratele se faceau pe ani de zile, ajungandu-se pana la rate pe 30 de ani! Romanii erau fericiti: primeau de toate fara sa plateasca!

Toate bune si frumoase, pana cand, intr-un moment nefast, in 2009, Wall Street s-a prabusit. A venit si nota de plata, ca si cum... Pai normal: ati mai vazut voi bancheri care sa nu ceara nota de plata, camatari care sa-ti dea bani pe "ochi frumosi"? Niciodata! Iar cand avem de-a face cu marii bancheri evrei, apai se stie! Nota de plata cu dobanda dubla! De-acolo ni se trage nenorocirea. Valul ne-a lovit din plin, eram nepregatiti, nu stiam ce-i cu noi! Prima lovitura a cazut: salarii reduse cu 25% si pensii reduse cu 15%. Saracirea populatiei a continuat, din 2010-2011 pana in zilele noastre, in timp ce preturile tot cresteau, cresteau.

Crestea pretul la benzina, crestea pretul la alimente, crestea TVA-ul de la 19% la 24%! Crestea chiar si moneda unica euro, desi UE se confrunta cu aceeasi problema: a ajuns intre timp la 4,45 lei! De la 3,65, in 2009! In ziua de azi, regimul Basescu, aservit intereselor straine, a vandut tot ce s-a putut, s-a imprumutat pana peste cap, si a lasat tara intr-o situatie dezastruoasa! Romania e in faliment, avem o datorie de peste 50 miliarde de euro, si suntem datori vanduti creditorilor! Insa spolierea statului roman nu s-a oprit: Basescu trebuie sa mai stea la putere. Practic, interesele lui Merkel si Barosso viseaza subjugarea economica a Romaniei, iar acest lucru este realizabil doar prin papusa de serviciu, nimeni altul decat presedintele ilegitim, Traian Basescu!

De ce subjugarea economica a Romaniei? Simplu! Cine isi doreste ca UE sa se prabuseasca? In niciun caz Franta si Germania! Nicidecum. Ideea propagandistica "Statele Unite ale Europei" le apartine acestor euro-politruci, si este sustinuta de portavocea lor in Romania, Basescu. Se stie, Grecia a ajuns pe limita prapastiei, si s-au implicat cu totii activ in statul elen.

Statul elen trebuie dominat, controlat, fie ca teritorii ii sunt cumparate sau nu. De ce? Daca iese din UE, intregul sistem de camata al marilor bancheri care conduc Europa se naruie. E ca un joc de domino: cade o piesa, cad toate. Mai mult decat atat, Romania este deschiderea estica catre Rusia, prin intermediul Marii Negre. Americanii si europenii au nevoie de noi, sa ne tina strans in lesa! Ca daca ne recastigam independenta, ei vor trebui sa caute alternative.

Revenind la ce s-a intamplat cu Basescu, sluga trebuie tinuta in continuare in post. De ce? Pentru ca sluga nu emite pretentii! El trebuie sa stea acolo, fie ca romanii vor sau nu. Din acest motiv, incalcarea flagranta a democratiei este justificata! Un roman luminat in functia de presedinte ar emite mult mai mari pretentii. Spre exemplu, stoparea iredentismului maghiar ar trebui sa fie prioritar. Insa Merkel si Germania, cel putin, sprijina Ungaria! De ce? Autoritatea maghiara este total aservita intereselor de la Berlin! Basescu si Orban sunt prieteni buni, iar interesele Romaniei nu mai primeaza. Insa interesele Ungariei primeaza, deoarece Orban e nationalist. Aceasta este diferenta!

Asadar, inlaturarea regimului Basescu va fi o treaba foarte grea, dar temerara, in acelasi timp. Iesirea masiva a populatiei in strada, dar mai ales accederea unei forte nationaliste poate fi raspunsul de care avem nevoie. USL si-a dovedit neputinta in repetate randuri, iar faptul ca ei reprezinta tot "papusi ale americanilor" incepe sa devina evident! Consilierul lui Ponta, pe probleme externe si de aparare, este un american, fost criminal de razboi in Vietnam!

Nationalismul ar putea salva Romania din aceasta troaca numita generic "Uniunea Europeana". Daca mai avem un pic de creier in cap, este cazul sa ne salvam pana nu e prea tarziu! Iesirea din UE va fi dureroasa, pentru 4-5 ani, dar pe viitor va duce la salvarea Romaniei. In orice caz, nu avem de ales. Ori devenim colonie, cu totul, ori ne recastigam independenta. Din pacate, cheia este la cei care ne conduc, in momentul de fata. Daca nu-i schimbam, vom asista la o tragedie, iar tot ceea ce a fost construit in secolele al XIX-lea - al XX-lea, si anume statul national roman, se va duce pe apa sambetei. Nu vreau sa ajung sa imi pierd tara!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu