sâmbătă, 15 septembrie 2012

Marsul Unirii!

Marșul unionist preconizat pentru duminică, 16 septembrie va avea loc, însă, pe un alt traseu. Primăria își va retrage cererea de chemare în judecată a organizatorilor, după ce au ajuns la înțelegeri amiabile cu reprezentanții Platformei civice „Acțiunea 2012”. Aceștia au acceptat propunerea primăriei de a schimba traseul preconizat inițial, pentru a putea evita eventualele ciocniri cu extremistii rusofoni, transmite Romanian Global News preluand www.moldova.org.

Astfel, Marsul Unirii va porni de la Academia de Ştiinţe, va traversa strada Ismail şi Mateevici şi se va opri la Teatrul Verde din parcul „Valea Morilor”. Constantin Codreanu, reprezentant Acțiunea 2012 spune că organizatorii au acceptat noul traseu pentru a-și păstra statutul de oameni non-violenți și manifestanți pașnici. „Am venit în întâmpinarea autorităților locale, ca să colaborăm și să demonstrăm o dată-n plus că nu noi suntem cei violenți ci contra-manifestanții” a spus Codreanu.

Mai mult decât atât, Codreanu spune că primarul Dorin Chirtoacă le-a promis organizatorilor, prin intermediul consilierul său, Lilian Carp, să participe și el la acțiune în caz că aceștia acceptă noul traseu. Primarul se va alătura oamenilor iluștri din Republica Moldova, în așa zisul „cordon al libertății”, care va putea fi văzut în fața participanților la acțiune.

Amintim că duminică, 16 septembrie, reprezentanții Platformei Civice “Acțiunii 2012” alaturi de Consiliul Unirii și alti adepți ai unionismului, democratiei si integrarii europene vor mărșălui de la Academia de Ştiinţe până laTeatrul Verde din parcul „Valea Morilor”. Organizatorii spun că la acțiune vor participa circa zece mii de oameni. Totodată, mai multe organizații extremiste rusofone au anunțat că vor protesta și ele cu sloganul „pentru Moldova”.

(Sursa: Nationalistii ).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu