joi, 13 septembrie 2012

S.U.A. si Israel!

Pentru a putea intelege situatia geopolitica a Romaniei, in context international, este indicat sa analizam, la nivel global, ce se intampla in ceea ce priveste relatiile interstatale si fluctuatiile politice si economice ce au loc in aceasta lume. Haideti sa incepem, spre exemplu, cu S.U.A. Implicarea americana in Orientul Mijlociu, ca jandarm mondial, nu putea sa ramana indiferenta si sa fie trecuta cu vederea.

Este mai clar ca niciodata ca "9/11" a reprezentat pretextul necesar declansarii unui razboi de dominatie a Asiei de Sud-Vest. Invaziile din Afghanistan si Irak sunt o dovada in acest sens. Sub pretextul "luptei impotriva terorismului", administratia americana urmareste un scop obiectiv si pur economic: exploatarea petrolului din aceasta regiune, pentru propriile nevoi ale statului american! Se stie ca economia S.U.A. depinde de cea mai mare rezerva de petrol din lume, din Orientul Mijlociu. Toate regimurile rivale trebuie anihilate, iar in toate posturile de conducere trebuie pusi oameni loiali intereselor americane, pentru ca tot petrolul trebuie sa fie livrat masinii de razboi americane.

Acum ajungem si la Israel. As zice ca statul evreu are un cuvant mult mai greu de spus in Orientul Mijlociu, poate chiar la nivel mondial, decat S.U.A. De ce? Pai simplu: Israel este partenerul strategic al S.U.A. in regiune. Nu mai trebuie mentionate motivele: evreii conduc atat S.U.A., cat si statul israelian, evident! Sangele apa nu se face, iar oricat ar incerca sa se dezica americanii de evrei, nu au sanse si portite de scapare.

Fara banii evreilor, care sustin Federal Reserves si, in mare parte, economia americana, S.U.A. s-ar prabusi ca mare putere si ar intra intr-o criza iremediabila. In acest sens, este foarte clar ca puterea americana joaca dupa cum ii canta Israelul. Iar acest lucru este evident in regiune: U.S. Army actioneaza ca o garda de corp a statului evreu, deoarece se straduieste sa anihileze orice rival economic, militar si politic al Israelului.

Irak si Afghanistan au fost puse la punct, Syria e in razboi civil, Liban a fost anihilat ca potential adversar prin invadarea sa de catre Israel, cu aportul serios american. Totusi, "gigantii petrolului" arabi raman in continuarea neutri - ei reprezinta un as in maneca americanilor, in eventualitatea unei alternative la politica Israelului! Arabia Saudita, Yemen, Emiratele Arabe, Bahrein si Qatar isi joaca propria politica, cea a seicilor, si face balans intre tarile islamice si puterea evreo-americana. Mai mult decat atat, daca aceste state sprijina puterea americana, ele nu prea ii sprijina pe israelieni.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu