vineri, 22 iunie 2012

22 iunie 1927!

22 iunie este o zi cu puternica rezonanta nationalista. 22 iunie 1927 reprezinta momentul in care a luat nastere Miscarea Legionara, cea mai pura si mai puternica forma de lupta nationala a romanilor cunoscuta vreodata, care a vizat renasterea nationala si spirituala a natiunii romane, pe calea crestin-ortodoxiei, a credintei in Dumnezeu, in Sfanta Treime, si spre propasirea neamului romanesc! Cinstita fie aceasta zi, caci la 22 iunie 1941 Ion Antonescu a pornit in temerara incercare de a recupera ceea ce ne luasera sovieticii, insa finalul a fost, ce-i drept, tragic.

Am spus intr-un articol anterior insemnatatea intrarii Romaniei in a doua conflagratie mondiala, acum sa vorbim de rolul avut de Ion Zelea Codreanu, tatal lui Corneliu Zelea Codreanu, in infiintarea Miscarii Legionare. Acesta reprezinta creatorul ideii legionare, in fapt, iar fiul sau nu a facut decat sa-i duca la desavarsire opera.

Miscarea Legionara a reprezentat un moment unic in istoria Romaniei, care cu greu va putea fi egalata de o forta nationalista, si ramane un reper pentru toti tinerii patrioti si nationalisti, iar Corneliu Zelea Codreanu reprezinta un model de vitejie si de curaj in ceea ce priveste lupta impotriva celor care atenteaza la integritatea neamului romanesc, si, de ce nu, persoana Capitanului reprezinta cel mai de seama exponent al ideii de romanism.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu