marți, 19 iunie 2012

Un Euro dezamagitor!

Sunt dezamagit de Euro 2012! Multi pot invoca faptul ca natiunile, jucatorii de la nationale, vin foarte obositi dupa un sezon foarte incarcat cu echipele de club, si se menajeaza la Euro. Evident, acest lucru este inadmisibil, insa se pare ca se pune in practica. Aseara am asistat la o bataie de joc la adresa fotbalului, predata chiar de campioana mondiala si europeana in exercitiu!

Spania - Croatia 1-0 a fost probabil cel mai urat meci de la Euro 2012, iar modul in care spaniolii au castigat e cu atat mai rusinos cu cat vorbim de 2 pozitii de offsaid, prima vizibila din avion, iar cea de-a doua vizibila de pe Marte! O rusine a fotbalului, de la o echipa de la care nu ne asteptam cu adevarat. Tiki-taka a fost aseara mai degraba kaka-maka!

Rusia a impresionat primele partide, dar a venit meciul cu Grecia, care a fost incredibil de slab pentru rusi. Mai mult decat atat, acest meci il consider chiar suspect. L-am urmarit cu atentie, si impresia mea a fost ca Rusia pur si simplu nu a vrut sa se califice! Un joc steril si cu viteza melcului, de parca nu le-ar pasa, iar la final o resemnare tampa. Tare mi-e teama ca a fost blat, iar casele de pariuri i-au platit cu bani buni pe rusi sa tranteasca meciul! Poate au primit mai multi bani decat in cazul unei eventuale calificari in sferturi!

Olanda... mai ramane vorbe?! 0p - spune totul! Danemarca a fost o speranta frumoasa, dar s-a stins, Grecia s-a calificat din noroc, Portugalia a stralucit doar prin sclipirile lui Cristinao Ronaldo, iar singura Anglia ce a facut spectacol, in timp ce Franta ramane tributara meciului bun cu Ucraina (2-0), caci in meciul cu Anglia a dezamagit. Suedia a fost neputincioasa, la fel cum s-a intamplat cu Irlanda, in timp ce Croatia a avut ghinion, a fost dezavantaja clar si n-a dat bani la arbitrii, mare greseala!

Germania, singura echipa ce merita sa castige Euro! Singura echipa care a jucat ceas, 9p, desi daca stam sa analizam, au jucat cel putin 90 de minute la relanti pana acum. Cu Portugalia au dat un gol, 1-0, au atacat, au aratat ca joaca, insa nu au impresionat. Cu Olanda au impresionat, intr-adevar, prin super Mario Gomez, in timp ce cu Danemarca au jucat relaxat, au avut ocazii, dar n-au fortat, si s-a terminat 2-1. Un joc frumos care a facut pana acum cinste fotbalului. Nu iesit din comun sau exceptional, dar au avut un minim respect pentru spectatori si pentru joc, astfel incat si-au vazut de joc. Felicitari Germania, probabil viitoarea castigatoare a Euro 2012!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu