miercuri, 20 iunie 2012

Suedia - Franta 2-0!

Suedia nu a început partida împotriva Franţei resemnată, aşa cum s-ar fi aşteptat publicul să vadă o echipă deja eliminată de la Euro 2012. Debutul partidei le-a aparţinut nordicilor. Toivonen şi Larsson au trecut fiecare pe lângă deschiderea scorului în primele 10 minute. „Cocoşii galici” au echilibrat jocul, însă nici vedetele din Hexagon nu au reuşit să puncteze în prima repriză. În partea secundă, principla gură de foc a suedezilor, Zlatan Ibrahimovic, şi-a demonstrat încă o dată clasa.

„Ibracadabra” a deschis scorul cu o execuţie magnifică şi l-a amuţit pe Laurent Blanc. Francezii au părut descumpăniţi, însă nu au predat armele. Fotbalistul lui Manchester City, Samir Nasri, şi-a încercat norocul de la distanţă însă şutul său nu a prins spaţiul porţii. Nici Suedia nu s-a mulţumit cu rezultatul înscris pe tabelă şi dorinţa de a pleca acasă în urma unui meci mare a dat roade.

În ultimele minute ale partidei, Holmen a luat la ţintă transversala, din interiorul careului, însă Sebastian Larsson a fost pe fază  şi a reluat în plasă pentru doi la zero. Victorie de palmares pentru Suedia, care părăseşte „europeanul” cu capul sus. Franţa s-a văzut însă devansată în fruntea grupei D şi va avea de trecut o probă de foc în sferturile de finală. Sâmbătă, „cocoşii galici” vor înfrunta „furia roja”, Spania lui Del Bosque, pentru un loc în careul de aşi al Euro 2012. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu