vineri, 15 iunie 2012

Germania - Portugalia 1-0!

Germania - Portugalia a fost primul meci fierbinte al acestui turneu european, dar nu multe au fost momentele in care spectatorii de pe stadionul din Lvov (Ucraina) au putut vedea un fotbal de top. Meciul a fost rezolvat de Mario Gomez (gol min. 72), dar si de indecizia portughezilor, care l-au facut mare pe portarul Neuer.

Germania a jucat economic, precum motoarele lor bine-cunoscute. A inscris la o faza simpla, de Abecedar al fotbalului: centrare de pe dreapta a lui Khedira, cap imparabil Mario Gomez (minutul 72). Au urmat alte doua ocazii mari ale nemtilor, care nu au reusit insa sa profite de spatiile lasate libere de portughezii ce alergau dupa egalare.

Ultimele zece minute au adus o avalansa de ocazii ale lusitanilor, inclusiv o bara a lui Nani. Dar nici una din ocazii nu s-a convertit in gol, iar cavaleria usoara a Portugaliei a trebuit sa se recunoasca invinsa de eficienta infanterie germana. La finalul primei zile, Portugalia devine tovarasa de suferinta a Olandei in Grupa B a Campionatului European, in timp ce surprinzatoarea Danemarca si inevitabila Germanie conduc clasamentul, pentru ca "Panzerele" tot panzere raman!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu