miercuri, 20 iunie 2012

Anglia - Ucraina 1-0!

Doneţk: Echipa de fotbal a Angliei a învins Ucraina cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, la Doneţk, şi a câştigat Grupa D la EURO 2012, competiţie care are loc în Polonia şi Ucraina (8 iunie - 1 iulie), relatează Agenţia de presă AGERPRES. Unicul gol al partidei a fost marcat de Wayne Rooney (48), dar se poate considera că rezultatul a fost viciat, deoarece Ucrainei nu i-a fost acordat un gol valabil la Devic (62).

Obligată să câştige pentru a se califica în sferturile de finală, Ucraina avut iniţiativa din startul meciului, în faţa unei selecţionate a Albionului care a abordat meciul în expectativă. Situaţiile la poarta lui Hart, chiar dacă nu foarte mari, nu au întârziat să apară. Garmaş a tras peste transversală (7), Iarmolenko s-a pierdut cu firea într-o poziţie bună la 16 metri şi a fost deposedat de Terry (8), Devic a şutat în blocajul lui Parker (12), Konoplianka l-a nimerit pe Terry (18), Gusev a şutat puţin peste poartă (22).

Anglia a avut şi ea o perioadă în care a ieşit din propriul teren şi a creat un pic de panică la poarta lui Piatov. Goalkeeperul ucrainean a ezitat la lovitura liberă executată de Gerrard (24), iar Rooney a reluat pe lângă poartă (27), la centrarea lui Cole. Ucraina a mai avut o situaţie până la finalul primei reprize, prin Iarmolenko, dar mingea expediată de talentatul mijlocaş s-a oprit în braţele lui Hart (30).

La reluare, Anglia a reuşit să deschidă repede scorul în urma unei faze fixe: Gerrard a centrat de pe dreapta, portarul Piatov a gafat, iar Rooney, la meciul său de debut la EURO 2012, a împins mingea în plasă (48). Echipa lui Blohin a reluat ofensiva, iar Hart a avut o intervenţie excelentă la şutul-centrare al lui Gusev (52). Milevski a ratat şi el din doar 6 metri (61), după care Ucrainei nu i-a fost acordat un gol valabil (62): Devic a trimis mingea spre poartă, iar Terry a respins balonul după ce acesta depăşise clar linia porţii, cum au arătat reluările TV, dar arbitrul adiţional maghiar nu a semnalizat nimic.

Anglia a fost aproape de a tranşa disputa, dar Piatov a respins şutul trimis la colţul scurt de Cole (68). De partea cealaltă, Hart a salvat golul la şutul surprinzător al lui Konoplianka (73). Echipa lui Hodgson a gestionat bine finalul de joc, iar Ucraina nu a reuşit să îşi mai creeze ocazii clare de gol. Anglia va juca în sferturile de finală cu Italia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu