vineri, 15 iunie 2012

Mai tare decat SuperBowl!

Campionatul European găzduit de Polonia şi Ucraina debutează a debutat vineri, 8 iunie, iar cele 16 echipe calificate fac ultimele retuşuri înainte de startul competiţiei.Jucătorii şi antrenorii luptă pentru faimă şi glorie, cele două ţări organizatoare vor trăi un boom economic pe perioada turneului, dar cu ce se alege UEFA de pe urma acestui EURO? Cu numai puţin de 1,6 miliarde de dolari.

Potrivit un studiu realizat de presa britanică, forul european ar urma să încaseze această sumă numai din drepturile de televizare şi de la sponsorii care vor plăti sume colosale pentru a beneficia de spaţiu de reclamă la meciuri, rivalizând din acest punct de vedere cu FIFA. Forul mondial patronează însă Cupa Mondială la care participă 32 de echipe.

Fiecare meci de la EURO 2012 este aşteptat să fie urmărit de aproximativ 150 milioane de fani în întreaga lume, turneul final urmând să aducă în faţa televizoarele cam acelaşi număr de iubitori ai sportului care au vizionat finala Super Bowl. Nu mai puţin de 203 staţii TV au primit acceptul UEFA de a transmite imagini de pe stadioanele Campionatului European, iar directorul departamentului "evenimente speciale" din cadrul UEFA, David Taylor, este mândru de cifrele "promise" de această ediţie a EURO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu