vineri, 22 iunie 2012

71 de ani!

Ostasi, va ordon, treceti Prutul! Se implinesc 71 de ani de cand cel mai mare erou national al neamului romanesc, distinsul maresal Ion Antonescu, a pornit in cruciada pentru recuperarea pamantului stramosesc si refacerea Romaniei Mari, in sfanta lupta impotriva comunismului si a bolsevicilor. De fapt, la 22 iunie 1941 Romania a intrat oficial in Al Doilea Razboi Mondial, nu pentru ca asa si-ar fi dorit Ion Antonescu, ci pentru ca nu a avut incotro, riscand sa fie inghitita de Germania nazista si U.R.S.S., conduse de cele mai odioase regimuri cunoscute in istorie. Iata integral comunicat maresalului Antonescu, reprodus integral din arhive:

Ostaşi,
V-am făgăduit din prima zi a noii domnii şi a luptei mele naţionale să vă duc la biruinţă. Să şterg pata de dezonoare din cartea neamului şi umbra de umilire de pe fruntea şi epoleţii voştri. Azi a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor strămoşeşti şi a bisericii, lupta pentru vetrele şi altarele româneşti de totdeauna.
Ostaşi,
Vă ordon: Treceţi Prutul.
Zdrobiţi vrăjmaşul din Răsărit şi Miazănoapte. Dezrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii voştri cotropiţi. Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voievodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre.
Ostaşi,
Plecaţi azi pe drumul biruinţei lui Ştefan cel Mare, ca să cuprindeţi cu jertfa voastră ceea ce au supus strămoşii noştri cu lupta lor.
Înainte!
Fiţi mândri că veacurile ne-au lăsat aici straja dreptăţii şi zid de cetate creştină. Fiţi vrednici de trecutul românesc.
Comandant de căpetenie al Armatei, general Ion Antonescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu