vineri, 15 iunie 2012

Rasismul maghiar!

Am o stare contradictorie in ceea ce priveste ce urmeaza sa va prezint! Pe de o parte, mi se umple sufletul de fericire sa vad segregatie impotriva tiganilor, pe de alta parte ii detest si pe unguri. Iata deci stirea:

Autoritatile guvernamentale pe probleme de sanatate din Ungaria au solicitat procurorilor sa ancheteze o companie de testare genetica, dupa ce un parlamentar de la Budapesta, membru al partidului nationalist Jobbik, a obtinut un certificat prin care se demonstreaza stiintific ca nu are nici un fel de descendenta evreiasca sau tiganeasca, scrie Nature.com. Documentul a fost produs in septembrie 2010 de compania de cercetare si diagnostic Nagy Gen, cu cateva saptamani inainte de alegerile locale.
 
Certificatul a aparut pe internet, dar numele parlamentarului este sters. Presa a publicat acest document, pe care l-a asociat cu Legile de la Nurnberg, adoptate de cel de al Treilea Reich la 15 septembrie 1935, cu ocazia celui de al VII-lea Congres al Partidului National-Socialist al Muncitorilor Germani. Practic prin aceste legi a fost conferita o baza juridica pentru ideologia oficiala a Germaniei acelor vremuri, bazata pe puritatea sangelui.

Imediat dupa izbucnirea scandalului, unul dintre colaboratorii financiari ai Nagy Gen, de trei ori campion olimpic la polo in apa si membru al unei cunoscute familii evreiesti, s-a retras din companie.
Secretarul Consiliului de Cercetare Medicala din Ungaria a declarat ca respectivul certificat este “gresit din punct de vedere profesional, innacceptabil din punct de vedere etic si ilegal”. Consiliul a discutat problema pe 7 iunie si a concluzionat ca genul acesta de documente ar incalca legea geneticii din 2008, care permite testarile numai in scopuri medicale.

Compania Nagy Gen a publicat un comunicat in care sustine ca ziarele au relatat stirea “incomplet” si recomanda ca certificatul sa fie consultat in profunzime. Potrivit comunicatului, compania “respinge orice forma de discriminare, astfel ca nu are dreptul sa judece scopul pentru care un individ foloseste rezultatul testului, deci, din motive etice, nu putea sa refuze sa efectueze testul.” Certificatul a aparut pentru prima data pe o adresa de internat nationalista, care considera rezultatul ca fiind “nobil”.

Alianta Tinerilor de Dreapta – Miscarea pentru o Ungarie mai buna (Jobbik) a obtinut 17 la suta din voturi in urma alegerilor generale din 2010 si un numar de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legaturi stranse cu mai multe formatiuni nationaliste, precum Frontul National din Franta, National-Democratii din Suedia sau Partidul National Britanic. Dupa alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obtinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri in Parlamentul European.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu