vineri, 22 iunie 2012

Afara din Euro!

Germania a dat afara pe Grecia din Euro, si a facut-o intr-un mod spectaculos! Nu e vorba de iesirea Greciei din Uniunea Europeana sau din zona Euro, desi pentru ei ar fi ideal sa se intample asa, deoarece nu s-ar mai minti singuri si, desi 2-3 ani ar duce-o prost, dup-aia si-ar reveni, daca s-ar pune pe treaba. E vorba de meciul de fotbal: Germania - Grecia 4-2, si se califica nemtii in semifinala, unde vor afla adversarul dintre invingatoarea dintre Anglia si Italia.

Gdansk-ul e lângă coastă, dar nu e Termopile, iar terenul de pe "PGE Arena" e mai lat decât celebra trecătoare de la "Porţile de Foc". Scenariul filmului de aseară n-ar fi stârnit valuri la Hollywood, pentru că nu aducea nimic deosebit. Grecii au strâns falanga în faţa lui Sifakis şi au aşteptat atacurile în valuri ale germanilor. Zidul a rezistat cât a rezistat, dar Katsouranis nu-i Karagounis. Cu atât mai mult Leonidas. Iar blonzii care atacă continuu sunt mai puternici decât perşii. 

Generalul Lahm sparge primul rezistenţa blocului spartan ('39) şi drumul spre Kiev, marele trofeu, părea deschis. Doar că grecii nu cedează aşa uşor terenul. Samaras aruncă suliţa şi zăpăceşte puţin asediul nemţilor ('55). Nu e egal şi nici nu avea cum să fie. Diferenţele dintre cele două forţe combatante sunt prea mari. Forţa imperiului blond e imensă. Are noroc şi cu destui "mercenari". Înfruntarea de la Gdansk a fost decisă de loviturile turcului Khedira ('61) şi polonezului Klose ('68) , plus cea a lui Reus ('74). De la înălţime, "Xerxes" Merkel a zâmbit fericit: Grecia a fost cucerită. Urmează Anglia sau Italia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu