luni, 14 mai 2012

64 de ani!

64 de ani de istorie, forta, traditie, glorie si izbanda in fotbalul romanesc! Cel mai puternic club din Romania si o emblema a sportului romanesc, Dinamo Bucuresti, isi celebreaza ziua de nastere, astazi. Data de 14 mai 1948 reprezinta data de nastere a suflarii dinamoviste in Romania.

Clubul Dinamo Bucureşti împlineşte luni, 14 mai, 64 de ani de la înfiinţare, actul de naştere al grupării fiind semnat într-o clădire din strada Lipscani, pe 14 mai 1948. Din anul 1951, clubul îşi are sediul în Şoseaua Ştefan cel Mare, iar numele său provine din vechiul cuvânt grecesc “dinamikos” care înseamnă “mişcare”.

Dinamo este unul dintre cele mai importante cluburi româneşti din istorie, numai la Jocurile Olimpice, sportivii dinamovişti aducând ţării noastre 122 medalii. dintre care 35 de aur, alături de peste 1300 de medalii la campionatele mondiale şi europene. ”Aniversarea a 64 de ani de la înfiinţarea CS Dinamo Bucureşti reprezintă, în primul rând, un prilej de omagiere a tuturor celor care, din 14 mai 1948 şi până în prezent, au ridicat şi consolidat numele şi renumele Clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu