marți, 1 mai 2012

Valentele nationalismului

Nationalismul presupune 3 caracteristici definitorii: patriotism, socialism si dreapta credinta crestin-ortodoxa. Patriotismul reprezinta iubirea pana la moarte, daca e cazul si dincolo de ea, pentru tara in care te-ai nascut, tara care ti-a dat viata, jertfa suprema pentru patrie si neam, si daruire totala pentru binele tarii tale, pentru ca apartii de ea si esti dator s-o aperi.

Asa cum fiecare om s-a nascut de la Dumnezeu cu un tel in viata, diferit de la om la om, in ceea ce priveste patriotismul aceasta este o datorie comuna tuturor oamenilor. Din pacate, multi isi uita aceasta datorie si se comporta precum niste tradatori de tara, iar conducatorii nostri actuali sunt cel mai bun exemplu in acest sens.

Socialismul reprezinta dragostea pentru muncitori, cei care plamadesc, cu sangele si sudoarea fruntii, pentru bunastarea natiunii. Daca comunismul si-a batut joc de ideile socialiste, le-a folosit in fel si chip, "s-a ghidat" dupa ele, doar pentru a le atrage simpatia muncitorilor si a-i trage apoi pe sfoara, nationalismul le ofera tot ceea ce si-au dorit: putere in propria lor tara.

Trebuie amintit ca pe umerii muncitorilor, ai proletarilor, s-a cladit economia nationala. Daca n-ar fi aceasta clasa muncitoare, probabil ca puhavii capitalisti nu ar mai fi asa de "burghezi" si de bogati. Din acest motiv, aceasta zi de 1 Mai le este dedicata lor, celor care au luptat impotriva asupririi! Insa niciodata sa nu confundam socialismul crestin, destinat protejarii oamenilor muncii, cu ciuma rosie, comunismul, care s-a folosit si si-a batut joc de clasa muncitoare!

In cele din urma, cea mai importanta si cea mai de pret valenta a nationalismului este credinta in Dumnezeu si in Sfanta Treime, conform regulilor dogmei crestin-ortodoxe, singura religie drept credincioasa, care nu s-a abatut de la cuvantul Domnului Iisus Hristos. Din acest motiv, se cade sa fim buni crestini, sa fim milostivi, sa respectam valorile traditionale ale crestinismului si sa respectam institutia Bisericii, si neincetat sa credem in Dumnezeu, pentru ca telul nationalist sa fie atins. Cam atat putem spune despre nationalism. O invatatura pe care sper ca toti cei care citesc o vor intelege si vor lua aminte la adevar!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu