vineri, 11 mai 2012

Sport si sanatate!

Sunt adeptul unui stil sanatos de viata, cu o dieta sanatoasa, practicand sport, mult sport, pentru ca sportul inseamna sanatate, si pe acest blog am mai publicat posturi care incurajau ideea de a practica un sport, sau a merge la sala, ca mod de recreere si de oxigenare constructiva a creierului. Iata efectele pozitive ale sportului asupra sanatatii fizice si mentale a adolescentului:

La varsta scolara nu permiteti copilului sa-si petreaca sarbatorile si timpul liber intre masa de lucru si televizor. Organizati lucrul in asa fel ca temele si lectiile sa nu ia mult timp. La nevoie, daca observati ca "nu reuseste", consultati-va cu medicul si gasiti o solutie. Se spune ca cei tari la gimnastica nu sunt in mod obligatoriu genii, opinie total gresita. Nici cei tari la teme, palizi si plapanzi, primii in clasa lor, nu vor fi negresit cei care vor reusi in mod stralucit in viata!

Medicii constata ca salturile in talie se fac in vara sau dupa o vacanta petrecuta la munte, chiar in lunile de iarna. Sportul, alimentatia, soarele si razele ultraviolete au un rol important. Sportul este cel mai bun mijloc de a lupta impotriva prejudiciilor vietii scolare, indeosebi contra deformarii coloanei vertebrale, care constituie o boala profesionala a scolarului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu