sâmbătă, 5 mai 2012

Haiducii Muscelului!

Continui periplul prin istorie, si readuc in mintea oamenilor acei eroi necunoscuti, acei nationalisti adevarati, care au luptat impotriva stalinismului, a comunismului in general, si pentru redesteptarea identitatii nationale, in momentele cele mai grele din istoria milenara a acestui popor! Pentru ca perioada stalinista (1946 - 1964), si mai ales perioada de ocupatie sovietica (1946 - 1958) au reprezentat cele mai negre epoci din istoria nationala, cand mandria de a fi roman a fost calcata in picioare, iar cei nationalisti au fost persecutati.

Poate doar perioada fanariota se poate compara cu regimul stalinist, insa teroarea din timpul stalinismului nu are legatura cu degradarea economica, ce-i drept, din timpul fanariotilor. Asemenea incercari de dezradacinare a identitatii nationale nu s-a mai petrecut niciodata in istoria noastra! Si cinste celor care s-au ridicat in fata asupririi. Cinste gruparii "Haiducii Muscelului", condusa de fratii Arnautioiu: Petre Arnautioiu (1926 - 1959) si Toma Arnautioiu (1921 - 1959), ambii ucisi miseleste de regimul anti-national stalinist, la 18 iulie 1959.

Acesti oameni si-au dat viata pentru Romania, este cazul sa le urmam exemplul, si sa luptam pentru cauza nationala a acestui popor, in fata tendintelor de instrainare si de indepartare de valorile noastre traditionale, la care suntem supusi zi de zi! Pentru ca un popor supravietuieste in timp prin cultura si traditia sa milenara!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu