sâmbătă, 19 mai 2012

Finala UEFA Champions League!

Sunt unele lucruri in viata pe care banii nu le pot cumpara. Pentru toate celelalte, exista MasterCard. Asa suna o celebra reclama pe care o vizionam de fiecare data inainte de meciurile din UEFA Champions League. Asta cand competitia era transmisa de PRO TV (adica prin copilaria mea), si asteptam cu atata fervoare sa se termine filmul de la 8 seara si sa inceapa meciul de la 21:45... ora de Liga Campionilor! Cand vizionezi un asemenea spectacol, n-ai cum sa fi impresionat.

Acum parca farmecul copilariei s-a stins, totul e HD, ceea ce un important progres, iar profesionalismul face diferenta fata de acum cativa ani. Insa parca mi-e dor de marile meciuri din Liga de prin anii 2000 - 2002. Un bun motiv sa-mi amintesc de finala jucata de Bayern, in 2001, sau de FC Liverpool in 2005, cand a fost realizat miracolul de la Istanbul. Ultimul trofeu Champions League a fost castigat de Bayern in 2001, la penalty-uri, cu Valencia la care pe vremea aceea juca Adrian Ilie si antrena Rafa Benitez. Acum Bayern joaca cu trofeul pe masa, chiar la ea acasa, la Munchen,

Finala din 2005 a fost speciala, magnifica, sublima. Momentul in care m-am decis: devin fan FC Liverpool, iar simpatia pentru cormorani continua si in ziua de azi. Si nu aveam cum sa nu devin. Nimeni pana la Dinamo cu Slovan Liberec nu mai realizeaza o intoarcere de scor de la 3-0 sa egaleze la 3-3 si sa castige la penalty-uri.

Comparatia e deplasata si e la alt nivel, dar e bine sa ma gandesc ca exista o echipa romaneasca care a realizat o performanta oarecum similara cu cea realizata de cormorani. Se spune ca atunci, la pauza, jucatorii de la FC Liverpool au auzit "You'll never walk alone" si, in paralel, bucuria din vestiarul celor de la AC Milan, de unde a venit si indarjirea si ambitia lor incredibila. Astfel ei au realizat marele miracol de la Istanbul!

Comparatia cu Liverpool nu e intamplatoare: Chelsea se afla intr-o situatie similara in Premier League. Acum ori niciodata, cum spune imnul national al Romaniei! Daca Chelsea castiga, se duce direct in Liga Campionilor, drept detinatoare a trofeului. Daca nu, atunci nu mai pupa Liga la anul! Mai mult decat atat, e o situatie inedita, astfel incat Chelsea ar putea avea soarta celor de la Liverpool, sa joace tururi preliminare, iar Anglia sa aiba 5 reprezentante in Liga Campionilor!

Pana una alta, sa ne bucuram de fotbal! Cei mai buni sunt doar aici! UEFA Champions League!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu