miercuri, 23 mai 2012

Nu sunt politic corect!

Ce inseamna sa fi "politic corect"? Corectitudinea politică (PC) este o expresie utilizată pentru a descrie strategiile instituționale de înlocuire a expresiilor și termenilor din limba curentă care pot jigni minorități etnice, de gen, orientare sexuală, religioase, persoanele cu handicap fizic sau psihic, în vârstă, de altă rasă, etc.

Corectitudinea politică are la bază două idei :
1)limba curentă conține numeroși termeni care sînt considerați jignitori de persoanele care aparțin unor minorități etc. Folosirea acestor termeni jignitori ("țigani" de exemplu) perpetuează o situație de discriminare.
2) înlocuirea acestor termeni jignitori cu alții neutri reduce discriminarea și promovează buna înțelegere.

Hai sa analizam termenii. De ce sa nu jignesc o anumita categorie sociala daca toti cei care reprezinta acea categorie adopta comportamente antisociale, fac nota discordanta de la majoritate, se comporta amoral si ilegal, incalca flagrant orice lege, intra peste tine in casa, se omoara intre ei, cersesc si ne faca tara de ras peste tot. Sa mai continui? Oricum v-ati prins despre cine vorbesc. Despre ce minoritate etnica vorbesc, ca sunt din ce in ce mai multi pe zi ce trece!

Sa fiu politic corect cu niste extremisti, care vor sa distruga statul national roman? Care cer tot timpul "autonomie", poate vor independenta si unirea cu tara vecina, vorbitoare de frumosul grai al lui Attila. Nu o sa spun despre ce minoritate e vorba, dar este evident, nu?! Trebuie sa fiu politic corect, caci cine stie cum ajung iarasi la putere, prin fiestece aliante, si iarasi o sa avem un Ministru al Mediului de pe-acolo. Sa nu mai spun ce "politic corecti" sunt ei in Harghita si Covasna, unde populatia romaneasca este discriminata incredibil! Si sa nu mai spun ce atrocitati au comis asupra romanilor timp de sute de ani, cand Transilvania a fost in posesiunea lor.

Mai mult decat atat, sa fiu politic corect cu unii care se imbraca in femei, fac tot felul de parade, incalca orice lege naturala, vor sa faca copii in dos, ca sa nu zic mai rau, sau sa-i adopte, ca de priceput nu prea pricep care e rostul lor. Mai mult decat atat, e strigator la cer sa-ti schimbi sexul cand te-ai nascut cum te-ai nascut. Pai daca te-ai nascut barbat, cine iti da dreptul sa devii femeie? Pai asa poti sa devii caine sau pisica, daca ai chef, nu?!

Pai daca te-ai nascut femeie, cine iti da dreptul sa devii barbat?! Sau poate incerci sa devii ornitorinc, soparla, sau alte creaturi, daca tot vrei "schimbare de sex". Si mai e inca ceva: familia traditionala sta la baza acestei societati. Daca distrugem societatea traditionala, se prapadeste tara, la propriu, adica in curand n-o sa mai auzim de Romania, ca n-o sa mai existe, o sa fie topita in amalgamul de atitudini "politc corecte".

Lista poate continua si cu marii "bancheri ai lumii" din Orientul Mijlociu, de pe langa Cana Galileei, Iudeea, Palestina, Tel-Aviv si Haifa. Cine iti da dreptul ca minoritate sa pretinzi sa furi si sa cumperi ce vrei, sa-ti bati joc de oameni peste tot, sa actionezi spre distrugerea natiunii care te-a gazduit, atata cat timp de 2000 de ani erai un pribeag, rataceai pe unde apucai si cereai mila de la trecatori?! Dupa ce ca te-au gazduit, acum vrei sa le dai in cap sa le iei banii?! Pentru toate cele mentionate in acest paragraf si mai sus, nu voi fi niciodata "politic corect"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu