miercuri, 9 mai 2012

Secretul succesului!

Secretul succesului in zilele noastre, in ceea ce priveste fotbalul, este cresterea jucatorilor in propria pepiniera, promovarea lor de la varste cat mai tinere, si construirea unui club bazat exclusiv pe jucatorii de la academia sa. Evident, o academie puternica va putea gestiona cu mare usurinta drumul spre succes. Exemplele sunt elocvente: FC Barcelona a prosperat cu jucatori din propria pepiniera - Iniesta, Xavi Hernandez, Lionel Messi, Pedro, care sunt probabil unii dintre cei mai buni jucatori din lume. Iar dominatia "blaugrana" asupra Europei, in ultimii ani, a fost incontestabila!

Athletic Bilbao reprezinta o copie a modelului catalan, de data asta importat in Tara Bascilor. Aceste doua echipe reprezinta opozitia fata de Madrid, de unde si rivalitatea dintre Athletic Bilbao si Atletico de Madrid, protagonistele Marii Finale de la Bucuresti. Acest model trebuie preluat oriunde, pentru ca succesul este garantat. Iata performanta unei echipe pe care majoritatea o vedeau eliminata pe undeva prin optimi sau sferturi. Modelul pepinierei proprii trebuie urmat in fotbal.

Exemple mai sunt. Ajax Amsterdam, campioana Olandei, este doar un alt exemplu de crestere a jucatorilor in cadrul academiei proprii. In Romania, acest lucru se incearca la Viitorul Constanta, si chiar da roade, pana acum. Gheorghe Hagi a inventat, in urma cu 2 ani, o echipa, care acum se bate la promovare! Deci se poate. Haideti cu totii sa promovam acest model fotbalistic de succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu