marți, 15 mai 2012

Anticipate in Grecia!

Alegeri anticipate in Grecia! Problema la nivelul zonei euro se agraveaza, si mari sunt sansele ca statul elen sa iasa din zona euro. Ceea ce ar fi o veste foarte buna si pentru greci, pentru ca ar accepta adevarul si nu ar mai trai intr-o minciuna care le face mai mult rau decat bine, si pentru restul europenilor, ca nu ar mai trebui sa tina in spate o economie decedata. Mai mult decat atat, grecii isi doresc independenta si libertatea, pentru ca orice popor tanjeste dupa acest sublim ideal, iar in Grecia mai mult ca la alte neamuri, pentru ca grecii au inventat democratia. Din acest motiv, consider benefica iesirea Greciei din zona euro, daca va fi sa fie.

Revenind la alegeri anticipate, ele vor fi organizat in iunie. Data cea mai probabilă a noului scrutin este 17 iunie, adică după aproximativ o lună de la dizolvarea Parlamentului rezultat în urma alegerilor legislative de la 6 mai, prevăzută joi, când se va reuni pentru prima dată. Întoarcerea la urne a fost confirmată şi de Fotis Kouvelis, liderul micii formaţiuni moderate de stânga Dimar, care a refuzat să susţină cu cei 19 deputaţi ai săi o alianţă între conservatori şi socialişti de susţinere a Guvernului în exerciţiu.
   
Preşedinţia a confirmat printr-un comunicat eşecul "eforturilor de formare a unui Guvern" şi a anunţat o reuniune a liderilor politici miercuri, la ora 10.00 GMT (13.00, ora României), "pentru formarea unui Guvern" care urmează să asigure gestionarea afacerilor curente, până la noul scrutin. Papoulias a încercat în această ultimă întâlnire să propună partidelor să se înţeleagă asupra unui Cabinet de tehnocraţi, menit să protejeze ţara de ameninţarea falimentului şi părăsirii zonei euro, în care s-a declanşat criza datoriilor, care afectează Europa începând din 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu