marți, 29 mai 2012

Moldova, limba oficiala: romana!

Limba oficiala in Republica Moldova este, fara indoiala, limba romana, si nicidecum pretinsa limba moldoveneasca. Iata ce zice chiar ambasadorul Rusiei, care, prin aceasta, confirma ca rusii admit ca romanii sunt populatia majoritara in Moldova:

Potrivit ambasadorului rus, Farid Muhametşin, decizia de a învăța limba româna a fost luată cu scopul de a comunica mai bine în Basarabia. Declarația a fost făcută la primul său interviu acordat presei din Republica Moldova de când a fost numit în funcție.

Farid Muhamedșin s-a întâlnit Miercuri cu președintele Parlamentului, Marian Lupu. Cel din urmă consideră că, “din punct de vedere ştiinţific”, vorbeşte limba română, dar, “politic”, se cheamă “limba moldovenească“, cu toate că partidul pe care îl conduce este unul ”moldovenist”.

”Studierea limbii mi se pare dificilă, deoarece baza cunoştinţelor mele lingvistive nu face parte din limbile romanice. Dacă e să ţin cont şi de vârsta mea deloc fragedă, va fi necesar să depun un efort serios. Nu am să vă spun că voi vorbi fluent peste un an pe la conferinţe de presă, dar cred că atunci deja voi putea purta o discuţie”, a declarat ambasadorul rus, citat de Jurnal.md.

7 comentarii: