marți, 29 mai 2012

Dictatorul!

Romanii iubesc "Dictatorul". Este vorba de filmul "Dictatorul", o comedie politica savuroasa, care il are in centru pe Sacha Baron Cohen, un actor evreu care realizeaza o satira incredibila asupra dictaturilor islamiste in Orientul Mijlociu, dar si asupra ipocriziei occidentalilor. Am apreciat foarte mult filmul, m-am stricat de ras cand l-am vizionat, insa mesajul este cat se poate de profund si politic. Filmul opune doua chestii la fel de rele: dictatura si optiunea de a-ti vinde tara la niste companii petroliere.

Discursul lui Aladeen este genial, si surprinde adevarul intr-o fraza. In momentul in care urma sa fie semnata Constitutia prin care Waddyia urma sa fie vanduta, apare Aladeen, si tine un discurs in care condamna cu toata fervoarea "democratia originala" care trebuia sa fie impusa tarii sale. Este un lucru pe care noi ar fi trebuit sa-l invatam acum 20 de ani, sa speram ca il invatam in zilele noastre. In nici intr-un caz nu trebuia inlocuita dictatura cu optiunea vanzarii tarii!

Democratia se bazeaza pe suveranitatea poporului, pe suveranitate nationala, si in niciun caz pe tradarea patriei! Asta spune genial Sacha Baron Cohen, acesta este mesajul lui. Chiar daca este evreu, atrage atentia asupra ciumei sioniste, care din ce in ce mai mult tinde sa nu mai reprezinte poporul evreu, ci mai degraba un grup cu interese malefice, parte a masoneriei. Repet, nu toti masonii sunt sionisti, nu toti masonii fac parte din "Illuminati".

Pentru a opri vanzarea Waddyiei la straini, Aladeen refuza semnarea "constitutiei democratice", ceea ce trezeste iritarea presei occidentale, insa sosirea iubitei sale, in ultimul minut, ii da inspiratie pentru un discurs extraordinar, prin care ii intoarce pe toti de partea lui. Poporul realizeaza ca el este conducatorul de drept si il voteaza cu 98%. Incercarea consilierului sau de a-l elimina se soldeaza cu un esec: consilierul este arestat, si, desi incercase sa-l ucida, sosia lui Aladeen il salveaza in ultimul minut. Mai mult decat atat, intoxicarea cu privire la cei asasinati de Aladeen este un mare fals, deoarece toti traiesc in S.U.A., in cartierul "Mica Waddyie".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu