vineri, 30 martie 2012

Comunistii raman!

Comunistii trebuie salvati, si din acest motiv, Legea Lustratiei nu a fost promulgata. Pai ce, erau prosti sa-si de a foc la fundurile grase din Parlament? Nicidecum, neocomunistii trebuie sa ramana, sa fure in continuare, sa-si umple burtile si fundurile puhave din banii statului! Vreti sa aflati ce s-a ales de condamnarea comunismului si de Legea Lustratiei? Pai, in afara de praf, nimic.

Legea Lustratiei votată recent în parlament avea numai strict o valoare morală şi nu una coercitivă. Parlamentarii puterii sau din opoziţie au avut grijă să scoată din textul de lege absolut toate persoanele care mai puteau conta în ecuaţia politică de azi: liderii ASC şi UTC, cum ar fi MRU, Andrei Marga, Emil Boc sau Ioan Rus.

Au mai rămas în lege doar membrii CPEX ai PCR, dar cine mai putea crede azi că se mai întorcea Bobu, Dăscălescu de la groapă sau Iulian Vlad de la pensie să candideze pentru un colegiu de deputaţi sau o sinecură publică? UDMR ca să se răzbune moral pe Monica Macovei şi pe Norica Nicolai au băgat la grămadă în textul legii şi interdicţia de a candida a foştilor procurori comunişti.

Poate chestiunea introdusă de deputatul clujean Mate a fost o diversiune, un cârlig legal ca să dea Curţii Constituţionale pretextul de a respinge Legea Lustratiei ca neconstituţională pentru că nu se poate condamna colectiv o categorie socială. Dacă se gândea cineva, pe viitor, să se verifice în Lege şi dosarele judecătorilor înrăiţi în turnătorii la Securitate am fi rămas fără dinozaurii care împart „dreptatea” în ţară?

România este singura ţară dintre fostele state comuniste din Uniunea Europeană, care nu a adoptat o Lege a Lustraţiei, chiar numai cu o simbolistică morală, nu juridică. Astfel ne situăm alături de ţări ca Belarus şi Kazahstan în această chestiune, adică cât mai departe de o minimă morală a democraţiei europene.

Din păcate, pot spune acum cu mâna pe inimă şi cu lacrimi în ochi că cei 1000 de români au murit degeaba în decembrie 1989. Refuzul Curtii Constitutionale de azi mă face să cred că din punct de vedere al schimbărilor esenţiale şi reale societatea românească nu s-a despărţit de comunism, ci numai a schimbat, ca o intreprindere socialistă, vechea firmă cu una nouă colorată şi cu nume capitalist. Mai mult, analizând manevrele diiversioniste ale premierului MRU, după modelul rusesc al lui Putin, singura transformare a României este dintr-o ţară comunistă într-un stat securist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu