sâmbătă, 24 martie 2012

Sa nu facem confuzii!

A fi nationalist... Ce inseamna sa fii nationalist? Sa fii nationalist inseamna sa-ti iubesti patria, si poate fi asociat, prin sinonimie, cu "a fi patriot". Inseamna sa te simti mandru si sa tresalti pozitiv cand este cantat imnul national, nu sa-ti fie rusine. Inseamna sa promovezi valorile morale ale poporului roman si traditiile acestuia. Inseamna sa aduci idei rationale si racordate momentului pentru problemele care macina natiunea romana.

Dar a fi nationalist nu inseamna sa asculti muzica populara! Doamne fereste! Asa cum afirma unul sau altii, sau sa respecti intru totul traditiile tarii tale. Multe traditii poate nu se potrivesc vremii si contextului. Exista o traditie la sate ca de Anul Nou sa se organizeze batute intre flacaii din sat, batai organizate, ca sa celebram traditia, cu bate si cu bete. Ce-ar fi sa se intample si asa la oras? Ma rog, asta se intampla la Dinamo - Steaua, sau prin diverse galerii, ce-i drept.

Pe de alta parte, eu nu consider ca muzica nationalista se identifica cu muzica populara. Mai degraba hip-hop-ul se asociaza cu nationalismul, deoarece majoritatea mesajelor patriotice sunt transmise prin intermediul acestui gen muzical. Din acest motiv, a asculta muzica populara nu inseamna a fi nationalist. Muzica populara este adresata octogenarilor, si nu tinerilor. Deci referitor la acest post al site-ului nationalist "Foaie Nationala", nu pot sa spun decat ca autorul bate campii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu