vineri, 30 martie 2012

Hip-hop-ul si nationalismul!

Ce legatura au hip-hop-ul si nationalismul? Aparent, niciuna! Hip-hop-ul provine din muzica raeggae, promovata de jamaicani in S.U.A., si i-a avut ca primi reprezentati pe Bob Marley, Kool Herc sau MC Hammer. De regula, era o metoda de exprimare a negrilor, insa intre timp a fost adoptat si de organizatiile rasiste precum Ku Klux Klan. Hip-hop-ul se adreseaza tuturor celora care au mesaj si doresc sa-l exprime. In Romania, hip-hop-ul este foarte popular, deoarece trezeste in inimile tinerilor dorinta de revolta impotriva unui sistem mafiot si corupt, care nu iti ofera sanse prea mari in viata.

In paralel cu hip-hop-ul, in Romania s-a dezvoltat nationalismul, din cauza faptului ca rabdarea romanilor a fost si este pusa la incercare de actiunile iredentiste ale maghiarilor, din cauza atitudinii tradatoare si umila afisata de conducatori fata de puterile straine, de infractiunile comise de tigani, care, sub numele si buletinul de "roman", ne fac de ras in Europa!

Ei bine, in momentul in care doua miscari urmaresc acelasi lucru, si anume trezirea nationala a poporului roman, este de la sine inteles ca vor fuziona si vor crea ceea ce numim astazi hip-hop nationalist. Miscarea "nationalism in hip-hop culture", asa cum se afirma in engleza, reprezinta un fenomen care, daca va reusi sa invinga greutatile cenzurii si va fi imbratisat de majoritatea romanilor, va aduce o noua fata acestei tari frumoase, macinata de dezbinare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu