marți, 27 martie 2012

Fara admitere pe baza de dosar!

Fara admitere pe baza de dosar la facultati! Asa se pare ca suna noua lege pe care Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin reprezentantul ei, domnul ministru Daniel Funeriu, vrea s-o promulge, ca urmare a unei reforme in cadrul invatamantului national! Ce presupune acest lucru? Ca media din liceu nu va mai conta in cazul admiterii la facultate!

Nu pot spune decat ca este o decizia inteleapta, poate cea mai buna decizia pe care a luat-o actualul regim portocaliu, daca nu chiar singura! Practic, se va merge pe corectitudine in ceea ce priveste departajarea elevilor!

Se pare ca aceasta lege urmareste, in cele din urma, ca facultatile sa aiba abilitatea de a o lua decizia in privinta candidatilor admisi DOAR! pe baza unui examen de admitere! Mai bine zis, nu se stie daca media la examenul de bacalaureat va avea o pondere insemnata in continuare! Pe langa acest lucru, un 0% in privinta ponderii mediei din liceu nu poate fi decat o veste minunata!

Evident, mai este mult pana cand aceasta lege va trece de Parlament! Trag nadejdea ca se va aplica inca de anul acesta! Iar dreptatea se va face in ceea ce priveste repartitiile la facultate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu