duminică, 25 martie 2012

Mars unionist!

Marsul unionist din Republica Moldova nu a fost lipsit de incidente. Totusi, vreau sa inteleg ce inseamna sintagma "patriot moldovean". Parerea mea ca "patriot moldovean" inseamna patriot roman, adica pro-unionist, si in niciun caz inseamna sa te opui unirii cu Romania! Sunt cei care invoca memoria lui Stefan cel Mare, cel mai mare moldovean al tuturor timpurilor, care a iesit si... cel mai mare roman al tuturor timpurilor!

Daca e sa detaliem pe tema asta, Stefan cel Mare este privit in Republica Moldova precum un sfant, precum un apostol al neamului, asa cum este Sf.Andrei pentru neamul romanesc! Facand o analogie, Stefan cel Mare este cel mai mare roman al tuturor timpurilor! Oare nu ne da de gandit ca fiinta nationala romaneasca cu cea moldoveneasca este una si aceeasi? Vorbim aceeasi limba, pentru ca limba moldoveneasca si limba romana sunt una si aceeasi!

A fi patriot moldovean este sinonim cu a fi nationalist romanesc! Pentru ca orice patriot basarabean isi da seama ca prin venele lui curge sange de roman autentic! Din acest motiv, unirea este obiectivul spre care populatia Moldovei, dar mai ales populatia Romaniei si conducatorii Romaniei, ar trebui sa tanjeasca!

Important este ca poporul moldovean sa-si doreasca asta, si conducatorii acestei tari sa realizeze importanta acestei uniri! Totul pleaca de la un gand, iar cu ajutorul lui Dumnezeu vom gasi o solutie, care sa se racordeze situatie actuale! Moldoveni sau romani basarabeni, pentru ca termenii sunt sinonimi, se poate! Marsul unionist sa ne aduca aminte de Romania Mare si de obiectivul nostru national! Stefan cel Mare si-ar fi dorit aceasta unire, daca ar fi trait!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu