sâmbătă, 24 martie 2012

Nationalism romanesc

Nationalismul romanesc este mult mai puternic peste granitele tarii, pentru ca acolo ai nostrii dau de greu. In Republica Moldova se manifesta un puternic curent unionist, insa nu este luat in seama. Romanii au pregatit pentru data de 25 martie manifestatii de amploare. Iata detalii:

În Republica Moldova forţele unioniste pregătesc pentru 25 martie cea mai mare manifestaţie pro-unionistă din ultimii ani. Deja evenimentul a început să fie anunţat cu trâmbiţe şi urlete pe toate canalele media iar politicienii care se opun unirii au început să se sperie de amploare modului în care informaţia s-a propagat.

Internetul a devenit deja plin de mesaje prin care eşti invitat să participi la marşul de pe 25 martie din Chişinău, evenimentul fiind promovat la nivelul celui din 2009 care a dus la căderea comunismului. Se va pleca inclusiv din România, cu pornirile principale din Iaşi, Cluj şi Bucureşti.

Marşul nu este unul îndreptat împotriva cuiva ci are scopul de a sărbători marele eveniment de la 27 martie 1918, atunci când sfatul ţării din republica Moldova a votat unirea cu România. În acest an se vor împlini 94 de ani de la mica Unire şi 200 de ani din momentul în care Basarabia a fost ruptă de Rusia din sânul principatului Moldovei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu