miercuri, 11 aprilie 2012

Consiliul Unirii!

Consiliul Unirii este o miscare populara a romanilor din Basarabia, care lupta pentru redobandirea sublimului ideal national: unirea Basarabiei cu Romania si infaptuirea, in proportie de 80%, a ceea ce a fost candva Romania Mare, statul roman national reintregit. Pentru ca unirea cu Bucovina, Bugeac si Cadrilater nu mai poate avea loc. Iata ceea ce sustine Consiliul Unirii:

Romanii se gasesc si astazi in situatia in care s-a aflat poporul german, nevoit sa traiasca separat prin niste granite artificiale. Consiliul Unirii doreste vindecarea ranilor lasate de ocuparea teritoriului dintre Prut si Nistru, dar considera ca poporul roman are dreptul sa revina intre granitele aceleiasi tari, granite care astazi nu mai corespond nici realitatilor istorice, ce decurg din destramarea URSS, nici intereselor comunitatii internationale.

La granita de Est a Europei, Republica Moldova, lipsita de orice fel de resurse, cu o populatie debusolata, cu ramasitele unei armate de ocupatie pe o parte a teritoriului sau, nu este capabila sa-si stabilizeze situatia interna, nu-i capabila sa-si asigure si sa-si restabileasca integritatea teritoriala, iar, din punct de vedere economic, a devenit una dintre cele mai sarace tari de pe continent.

De aceea, Consiliul Unirii face apel la guvernele dumneavoastra sa sprijine procesul de unificare al poporului roman, sa inteleaga faptul ca numai o Romanie reunificata poate asigura lichidarea unuia dintre focarele de instabilitate regionala si poate asigura dezvoltarea economica omogena a regiunii de Est a Europei, in acelasi mod in care intregirea Germaniei a condus la crearea unui adevarat motor economic in Europa Centrala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu