miercuri, 18 aprilie 2012

Modelul argentinian!

Mai tineti minte acum 10 ani, cand Argentina trecea printr-o profunda criza economica, iar luptele de strada pot fi comparate cu cele din Grecia, din zilele noastre?! Ei bine, oamenii au invatat lectia, si anume aceea de a nu-si mai vinde tara la straini! Azi, Argentina cunoaşte o dezvoltare economică fără precedent şi poporul a ales în fruntea ţării politicieni responsabili faţă de interesul naţional.

Mai mult, Argentina a urmat exemplu lui Fidel Castro din 1961 când a naţionalizat marile companii căpuşe americane sau mai recentul exemplu al lui Hugo Chavez care a naţionalizat petrolul în Venezuela. Argentina continuă politica patriotică de protejare a economiei naţionale şi de exploatare în interes propriu a averii naţionale.

Preşedintele argentinian Cristina Fernandez a naţionalizat YPF, cel mai mare producător de petrol din ţară, preluând participaţia majoritară deţinută de grupul spaniol Repsol, după dispute între administraţie şi companie privind scăderea producţiei şi programul de investiţii. Directorul general al YPF a fost înlocuit cu ministrul Planificării, Julio De Vido.

Acţiunile Repsol s-au prăbuşit marţi dimineaţa la Madrid cu până la 9%, cea mai puternică scădere din ultimii trei ani. Guvernul spaniol a anunţat marţi că va lua “măsuri decisive” împotriva Argentinei în următoarele zile, conform presei internaţionale.

În contradicţie cu politica argentiniană de protejare şi exploatare naţională a resurselor proprii, România a devenit în ultimii ani campioana vinderii averilor şi zăcămintelor naţionale marilor companii internaţionale căpuşă, cu acţionariat incert, puse pe căpătuială pe seama şi în dauna poporului român. Prin 2003 am dat Petrom-ul şi petrolul pe bani de nimic către OMV ca Austria să accepte ca ţara noastră să intre în UE. La fel am făcut şi cu aurul de la Roşia Montana, cu gazele de şist de la Vama Veche, cu cuprul de la Cuprumin sau cu petrolul de la Marea Neagră către Stirling.

Din pacate, acesta este tristul adevar! Singura solutie pentru aceasta tara este nationalizarea fortata, cat mai grabnica, a tuturor mijloacelor de productie, fara despagubire, chiar daca s-ar putea sa atraga reactii furibunde din exterior. Este singura metoda eficienta de a ne recupera bogatiile naturale si de a redeveni, in adevaratul sens al cuvantului, un stat independent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu