miercuri, 18 aprilie 2012

Evreii hazari!

Se pare ca evreii din ziua de astazi nu mai au nicio legatura cu evreii biblici, ci, dimpotriva, sunt un trib nomad, numit "hazari" sau "khazari", din stepele euroasiatice, care au avut un regat in perioada intunecata, undeva intre Europa si Asia, pe teritoriul statelor Ucraina, sudul Belarusului, provincia Cecenia din Rusia, Georgia si Azerbaijan, practic in jurul Muntilor Caucaz. Se pare ca acestia ar fi acceptat religia iudaica si ar fi infiintat un stat evreiesc. Iata detalii despre ei:

Din secolul al VII-lea până în secolul al X-lea d.Hr. graniţele răsăritene ale Europei între Caucaz şi Volga erau dominate de un stat evreiesc numi Imperiul khazarilor. Acest stat a jucat un rol important în istoria Europei medievale şi deci şi a celei moderne. Ţara khazarilor – cu populaţie de origine turcă – ocupa o poziţie strategică cheie la poarta dintre Marea Neagră şi Marea Caspică unde se înfruntau marile puteri orientale.

Ea servea drept tampon care să ocrotească Bizanţul de invaziile triburilor barbare din stepele nordice: bulgari, maghiari, pecenegi, vikingi (ruşi) şi în acelaşi timp, armatele khazarilor au stăvilit ofensiva arabă împiedicând cucerirea Europei orientale de către musulmani. Date fiind împrejurările, nu ne poate surprinde faptul că în 732 – după o victorie a khazarilor împotriva arabilor – viitorul împărat Constantin V s-a căsătorit cu o prinţesă khazară. Fiul lor, ajuns împărat a fost cunoscut sub numele de Leon Khazarul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu