sâmbătă, 14 aprilie 2012

Kosovo e Serbia!

Acum cativa ani, Kosovo si-a proclamat independenta fata de Serbia. La fel ca in cazul Trasnistriei, statul nu a fost recunoscut de comunitatea internationala, si pe buna dreptate! Ar fi un abuz incredibil facut impotriva Serbiei, un stat care a indurat atata timp vitregiile sortii, si, in ciuda incercarilor de ingenunchiere venite din toate directiile, au ramas demni si pe pozitii, si nu au acceptat compromisul!

Un exemplu demn de urmat si de Romania! In ceea ce priveste Kosovo, romanii au fost impotriva separatismului albanez, iar tara noastra nu a acceptat independenta provinciei, lucru laudabil, la acea vreme, pentru guvernul roman. In continuarea, sarbii vor trebui sa lupte pentru integritatea lor teritoriala, pentru ca Kosovo a fost, ramane si va fi pamant sarbesc. Relatiile dintre Romania si Serbia au fost intotdeauna de prietenie, asa ca se cuvine, ca vechi prieteni ce le suntem sarbilor, sa sustinem integritatea teritoriala a statului vecin.

"Kosovo is Serbia and Basarabia is Romania" - un banner pe care l-am vazut in 2009, la meciul de calificare pentru Mondialul sud-african din 2010, Romania - Serbia, de la Constanta, din partea galeriei sarbesti. Desi era galeria oaspete si se parea ca nu e cazul ca doua galerii oarecum rivale, avand in vedere meciul, sa stea impreuna, acest lucru s-a petrecut. In acel moment, toti cei din galeria noastra am aplaudat galeria adversa, pentru bannerul afisat. Acest lucru demonstreaza  solidaritatea dintre noi si sarbi. Trebuie sa luptam pentru Basarabia, asa cum Serbia trebuie sa lupte pentru Kosovo si pentru recuperarea Muntenegrului. Kosovo e Serbia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu