marți, 10 aprilie 2012

Televiziunea si manipularea!

Titlul este eufemistic si poate nu cuprinde intru totul ce voi scrie aici. Insa consider ca am reusit sa ating o maturitate relativa, prin care sa realizez efectul manipulator al tembelizorului. Televiziunea din ziua de azi are ca tema principala pronografia, scandalul si promovarea nonvalorilor. Mai mult decat atat, se pare ca tot ceea ce este urmarit de cei care detin asa-zisele "trusturi de presa" este acela de a deforma felul in care gandim, prin manipulare si prin renegarea valorilor traditionale.

Astăzi, „noua” televiziune, prin mesajele ei furtunoase, îşi bombardează fără milă şi fără încetare victimele sale, telespectatorii creduli. Îi bombardează mai ales cu critici şi acuzaţii împotriva tuturor acelora care au constituit până de curând fundament pentru creştinul ortodox:

 - împotriva căsătoriei şi familiei, deoarece promoveaza casatoriile homosexuale

- împotriva maternităţii (a calităţii de mamă), deoarece incurajeaza avorturile si alte practici de pruncucidere, menite sa induca viitoarelor mame ca este mai bine sa-si sacrifice copilul. Acest lucru este cu atat mai abominabil cu cat aduc un impact incredibil de negativ asupra vietii acestor femei, care in momente critice ale vietii aleg aceasta cale.

- împotriva istoriei, deoarece este purtătoarea „şovinismului”, „naţionalismului”, „prejudecăţilor” şi a „urii”; 

- împotriva patriotismului, deoarece este „rasist” şi „fascist”; 

- împotriva creştinismului, deoarece este fie învechit, fie de origine evreiască, fie animat de antifeminism, fie pentru că morala lui „constrânge” orientările sexuale „fireşti” ale omului şi se împotriveşte „libertăţii” sale şi a „dreptului” său la homosexualitate sau hedonismului „eliberator”; 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu