duminică, 15 aprilie 2012

In club de Inviere!

Eu, personal, nu pot intelege acele specimene care, imediat dupa ce "iau lumina", in fuga, de la preot, si dau o tura pe la biserica, na, ca doar asa cere traditia, se suie in masina si se duc la club! Totusi, e Sfanta Noapte de Inviere, iar daca te declari crestin-ortodox, o respecti cum se cuvine, si o petreci in pace si liniste, si iti propui sa simti marele miracol al Inverii Domnului. In zilele noastre, e exact pe dos: oamenii se duc de forma la biserica, sa ia lumina, dup-aia hai sa dansam in club. Iti poti gasi alta zi pentru asemenea distractii. Tot timpul anului exista!

Ii inteleg totusi pe cei care se declara atei si nu cred in Dumnezeu, si nu vin la Inviere, iar noapte trece ca oricare alta: se culca, nu iau lumina, nu au treaba cu religia. Bun, nu impartasesc viziunea lor, dar macar oamenii sunt cinstiti: asta e credinta lor si gata. Nu cred si e problema lor, dar macar nu sunt ipocriti. Iar cei care ne baga pe gata faza cu "iepurasul", le-as zice: lasati-ne. Nu mai suntem copii de 2 ani sa punem botul la povesti cu vulpite si iepurasi. Asta cu cadoul de iepuras e chiar inepta!

Asadar, ca sa concluzionam, fratilor, fiti cinstiti! Daca sunteti crestin-ortodocsi, respectati Sfanta Noapte a Inverii Domnului, stati la slujba si apoi mergeti, cu pace in suflet, acasa. Daca sunteti liber-cugetatori, aveti alte confesiuni religioase sau nu va simtiti, in adancul sufletului, crestini, nu e nicio problema. Insa nu mi se pare normal sa vii la biserica si dup-aia sa pleci in club! Cel mai bine e sa fim cinstiti cu noi insine, nu ipocriti, fatarnici, si pana la urma penibili!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu