joi, 12 aprilie 2012

Ion Gavrila Ogoranu!

In aceasta postare am ales sa prezint si sa glorific imaginea unui erou al neamului romanesc, si anume Ion Gavrila Ogoranu, o persoanlitate de seama a carui curaj si indarjire, in lupta anticomunista, in momentul in care jugul stalinist era poate cel mai apasator, adica in anii '50, s-a dovedit a fi un salt spre intrarea lui in istorie, prin faptele eroice intreprinse in Muntii Fagarasului, impotriva asupritorilor sovietici, care ne-au dezradacinat si subminat cultura nationala! Dar cine a fost marele luptator Ion Gavrila Ogoranu? Iata cine a fost:

Ion Gavrilă Ogoranu s-a născut într-o familie românească cu trei copii, în Țara Făgărașului. A învățat la liceul „Radu Negru” din Făgăraș, unde a făcut parte din Frăția de Cruce „Negoiul”. A urmat timp de patru ani cursurile a două facultăți: Facultatea de Agronomie din Cluj și Academia de Înalte Studii Economice Brașov. A făcut armata la 12 Vânători de Munte (pentru un timp participând la frontul de apus) și la Școala Militară de ofițeri Câmpulung Muscel.

S-a angajat ca luptător anticomunist și în facultate, la Cluj și la Brașov. S-a încadrat cu întreaga viață deplin și pentru totdeauna în Rezistența armată anticomunistă din România, conducând șapte ani Grupul Carpatin Făgărășan. În această calitate a desfășurat un parteneriat militar cu NATO anticomunist în anii 1951-1954.

Pentru lupta sa a fost condamnat de instanțele comuniste în contumacie la zeci de ani închisoare și, la urmă, de două ori la moarte. Timp de 29 de ani, organele securității nu au putut să-l captureze. Prins în 1976, a fost salvat de la execuție la intervenția directă a președintelui american, Nixon.

Pentru români, totdeauna comunismul a fost un lucru străin de sufletul lor, atât ca ideologie, cât și ca regim politic. În partidul comunist din România, înainte de 1944, nu s-au încadrat decât foarte puțini membri, mai toți fiind de origine etnică străină. Partidul Comunist a fost impus la guvernare de armata sovietică și apoi de forța celor mai declasați indivizi din societatea românească: Securitatea.

Chiar daca au trecut atatia ani de comunism, inca mai sper ca ne vom reveni din crunta boala rosie, iar aceasta perioada de 20 de ani nu a fost decat o perioada de convalescenta prin care trece societatea romaneasca. Trag nadejde ca dragostea pentru aceasta patrie va reinvia in generatiile urmatoare si ca oameni ca Ion Gavrila Ogoranu vor primi cinstea si respectul pe care il merita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu