sâmbătă, 14 aprilie 2012

Sfanta Lumina!

Veniti de luati lumina! Asta se spune in Noapta de Inviere! Dar oare cati stim secretele din spatele Sfintei Lumini? Haideti sa aflam!

"În Sfânta şi Marea Sâmbătă, în Sfânta Cetate a Ierusalimului coboară Sfânta Lumină, semn al iubirii pe care Dumnezeu o arată atât de încercatei comunităţi creştine din Ţara Sfântă. Această Sfântă Lumină o vom primi şi noi şi o veţi primi şi frăţiile voastre. Primirea acestei Sfinte Lumini să fie un moment de luare aminte pentru viaţa fiecăruia dintre noi, de transformare a vieţii noastre creştine în bucuria Învierii lui Iisus Hristos din morţi", a declarat pentru MEDIAFAX, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, care în perioada 1991-1994 a fost superior al Aşezămintelor româneşti de la Ierusalim şi Iordan, şi reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului.

O altă minune din Sf Mormânt este locul unde Iisus a fost bătut în cuie. Este o masă, de marmură sub care se află o parte din coloana pe care Mântuitorul a fost flagelat. Când pui urechea pe acea masă de marmură se aud bătăile cuielor cum au fost bătute. Mai spun oamenii că aud bătaia biciului. Eu am auzit bătăile cuielor. Este foarte tulburător. A fost cineva care nu credea, dar când a pus urechea a rămas fără glas. Plângea. Nu putea crede că aude zgomotul bătătii cuielor", şi-a continuat povestea femeia.

Ea spune că nu a văzut lumina, probabil că nu este vrednică încă, dar a fost fericită când a văzut oameni plângând când li s-au aprins lumânările în mână, că au văzut lumina pe Sfântul Mormânt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu