marți, 24 aprilie 2012

Miscare contra statului!

Ati auzit celebra "Miscare contra statului", lansata de Mircea Badea?! Bun, titlul e sugestiv, si are doua intelesuri, la care achesez, fie daca o iei la propriu, fie daca o iei la figurat. Ideea principala este ca Badea a incercat atunci sa imprime cetatenilor dorinta de a scapa de sedentarism, de a fi sportivi. Si el chiar este un bun exemplu de sportiv, pentru ca, pe langa abonamentul la sala de forta, alearga zilnic in parc, si lucrurile astea se vad. Pot spune ca si eu fac la fel. Daca la televizor spune: "Pentru sanatatea dumneavoastra, facei miscare cel putin 1/2 h pe zi"... hm, eu ce as putea zice, daca merg 1h30min - 2h la sala, 2 ore la antrenament, plus plimbari prin parc, alergare, fotbal, baschet si alte sporturi.

Bun, ideea este ca toti tinerii din ziua de azi ar trebui sa sesizeze acest lucru si sa tina un regim de viata sanatos, sa renunte la chipsuri, la orice junk food, poate si la vicii, desi este mai greu, se stie. Bun, un bun sportiv nu bea alcool, asa se zice, dar in acelasti timp "Un pahar de vin pe zi face minuni in multe privinte", deci aici este vorba de moderatie. Alcool in cantitati foarte mici, grasimi in cantitati foarte mici, multe proteine si vitamine, si mult sport, aceasta se pare ca este reteta pentru o viata sanatoasa.

Cum obezitatea incepe sa fie o problema la nivelul societatii, si Ministerul Educatiei s-a aratat interesata si lanseaza un program impotriva sedentarismului. Asadar, pentru toti tinerii din ziua de azi, fie ei fete sau baieti, faceti sport, pentru sanatatea voastra, si duceti un regim de viata sanatos, pe cat posibil! Asa, si pentru baieti, o poza sugestiva, pentru ai indemna sa puna mana pe o gantera si sa traga nitel de fiare!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu